Volgend jaar begint de aanleg van een nieuwe rotonde op de A58. FOTO WIJNAND NIJS
Volgend jaar begint de aanleg van een nieuwe rotonde op de A58. FOTO WIJNAND NIJS Foto: Wijnand Nijs

Nieuwe vijftaksrotonde bij afslag naar Ritthem

VLISSINGEN - Op de A58, ter hoogte van Oost-Souburg en Ritthem, komt volgend jaar een nieuwe rotonde.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De rotonde bij afrit 40 kost zo’n 750.000 euro. Rijkswaterstaat betaalt 600.000 euro mee, de provincie heeft er 150.000 euro voor over. Van dat geld kunnen de partijen een vijftaksrotonde aanleggen, een verkeersplein dat vanuit vijf richtingen is te benaderen. “Bijzonder in Zeeland. Alleen in Middelburg ligt er al eentje”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas. “Het is een oplossing voor meerdere knelpunten. Ik ben blij dat we dit nu kunnen doen.”

Onderzoek

Er is lang gesproken over de aansluiting van de A58 op de Ritthemsestraat (N662). Uit onderzoek van Rijkswaterstaat bleek deze niet veilig te zijn. Ook de gemeente Vlissingen vindt dat. Zij heeft altijd gepleit voor de aanleg van een rotonde met vijf poten, zodat ook het nieuwe bedrijventerrein Souburg I en II en de toekomstige marinierskazerne goed bereikbaar zijn.

Oversteek

De partijen doen momenteel nog onderzoek naar een veilige oversteek voor (brom)fietsers. Als alles meezit begint de aanleg in het najaar van 2020.

Tijdens de werkzaamheden wordt ook de wegmarkering op de Ritthemsestraat veranderd, omdat de snelheid hier is verlaagd van tachtig naar zestig kilometer.[l]