Jose Garcia (zwart-wit shirt) met bal breekt door de verdediging heen. FOTO PETER KLEMANN Peter Klemann

Oemoemenoe Heren 2 ongeslagen aan kop

MIDDELBURG - Het tweede herenteam van Oemoemenoe blijft door winst op de studenten uit Rotterdam aan kop. Dit keer geen winst voor de Colts, Junioren en de Cubs. De Benjamins zijn actief op de bondsdag. Heren 1 en de dames hadden dit weekend geen wedstrijden.

De Benjamins waren actief op het Bondstoernooi in Roosendaal. Op een Bondsdag organiseren diverse clubs door het hele land toernooien. Op deze toernooien spelen de turven, benjamins en mini’s diverse wedstrijden. Er wordt geen landelijke competitie stand bijgehouden. Elk toernooi is een nieuwe uitdaging met een nieuwe “stand”. Het doel van deze toernooien is om zoveel mogelijk ervaring op te doen voordat men bij de cubs competitie gaat spelen.

De eerste wedstrijd van de Benjamins was tegen Eemland 2. Oemoemenoe red de eer door 1 try te scoren maar Eemland wint de wedstrijd met 10-1. De wedstrijd tegen HRC 5 verloopt een stuk beter. Het spel gaat meer gelijk op, de einduitslag was niet helemaal duidelijk en dus hadden beide teams gewonnen. De derde en tevens laatste wedstrijd was tegen het sterkere Rotterdam.

De cubs troffen in Den Bosch een veel sterkere tegenstander. Je speelt twee jaar bij de cubs en de tegenpartij had meer ervaren tweede jaars spelers dan Oemoemenoe. Jammer genoeg lieten ze teveel toe van de tegenstander en kwamen ze niet echt in de wedstrijd. Er waren een aantal goede momenten in de wedstrijd waardoor Oemoemenoe een aantal mooie acties wist uit te voeren maar die momenten waren er te weinig. Erg jammer want hierdoor kwamen ze toch een aantal keren door de verdediging van de Dukes waardoor die alle zeilen bij moest zetten om te voorkomen dat de Zeeuwen zouden scoren. De winst was dan ook voor de Dukes.

De Junioren waren net als Bekaro Junioren nog ongeslagen. Jammer genoeg heeft de tegenstander net het wat betere van het spel en wint de wedstrijd.
Het tweede heren team moesten uit komen tegen de Rotterdamse studenten 2. Het tweede team bestaat uit een aantal nieuwe spelers en een aantal oude getrouwen. De heren stonden ongeslagen aan kop en wilde dit graag zo houden. Gemotiveerd begonnen de spelers aan de wedstrijd maar in de eerste 10 minuten leek het wel alsof het team niet goed tot samen spelen kwam waardoor er wat rommelig gespeeld werd. Nu 10 minuten tijd en bij de tweede scrum gaf de tegenstander aan, niet meer in staat te zijn om een goed scrum neer te zetten. Daarop besloot de scheidsrechter over te gaan op een uncontested scrum. De hele eerste helft verliep wat rommelig maar men wist toch een flink aantal tries te scoren waardoor de ploeg met een mooie voorsprong van 5 tries de rust in ging. In de tweede helft ging Oemoemenoe goed samen spelen. Het leverde niet alleen veel mooier rugby op maar ook de punten waren er naar. Rotterdam kwam een paar keer dicht bij de try line maar de felbegeerde try bleef uit. In de laatste 15 minuten was de koek op voor de studenten, en wist Oemoemenoe nog een aantal keren te scoren. Een aantal teams moeten nog een paar wedstrijden spelen maar voor een aantal zit de eerste helft van de competitie erop. De tweede helft van de competitie pakt voor de dames toch nog onverwachts anders uit. Na het verlies in Leiden moest de ploeg verder gaan voor de plate maar door een verandering in de opzet van de competitie zijn de dames nu ingedeeld in de cup poule. Het wedstrijdprogramma is terug te zien op de site van de Rugbybond, rugby.nl en uiteraard op de eigen site, oemoenoe.com. [l]