Verschillende soorten vogels te bewonderen op de vogeltentoonstelling.
Verschillende soorten vogels te bewonderen op de vogeltentoonstelling. Foto:

AGENDA

Expositie Willem V

10:00 |

Op reis met Willem V – Een vorstelijke reis door achttiende-eeuws Zeeland Vanaf woensdag 30 oktober is in het Zeeuws Archief de nieuwe tentoonstelling ‘Op reis met Willem V – Een vorstelijke reis door achttiende-eeuws Zeeland’ te bezoeken. In deze expositie reist de bezoeker aan de hand van fraaie prenten uit de genootschapscollectie ‘Zelandia Illustrata’ en voorwerpen uit de kunstcollectie van de gemeenten Middelburg en Veere, mee met Willem V en zijn gezin door Zeeland. Deze vorstelijke promotietour werd gemaakt in 1786. Deze expositie is een jubileumtentoonstelling van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen, vanwege hun 250-jarig bestaan en gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het Zeeuws Archief. https://www.zeeuwsarchief.nl/agenda/op-reis-met-willem-v-een-vorstelijke-reis-door-18e-eeuws-zeeland/

Donderdag 14 november

Verkeersinformatie

13:30 | Sporthal de Couburg

Dorpsvereniging Koudekerke organiseert op donderdag 14 november een ouderenmiddag met als onderwerp het verkeer en de regels. Er zal een presentatie zijn van Veilig Verkeer Nederland. In de Couburg, Duinstraat 4, Koudekerke. Inloop om 13.30 uur. Toegang gratis.

Vrijdag 15 november

Vogeltentoonstelling

20:00 | De Zandput

De Vogelliefhebbers uit Vlissingen en De Nachtegaal in Domburg e.o. organiseren weer het Open Walchers Kampioenschap op 15 en 16 november in de grote zaal van verenigingsgebouw De Zandput in Serooskerke, Zandput 5. Er zijn volop verschillende soorten vogels te zien zoals kanaries, zebravinken, veel soorten (tropische) vogels, parkieten, duiven, etc. Ook is er een verkoopklas met vogels. Wethouder Steketee van de gemeente Veere opent de tentoonstelling op vrijdag 15 november om 20.00 uur. Die is dan te bezoeken tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

Bijeenkomst Tuin van Zeeland

16:00 | Grand Café Willem/Hof van Buren

Graag nodigen we onze donateurs en andere belangstellenden uit op vrijdag 15 november, 16.00 uur, Grand Café Willem/Hof van Buren Middelburg. Inleiding door en gesprek met boswachter Karel Leeftink. Kijk intussen vast eens op zijn blog: www.boswachtersblog.nl/aanzee/ en op twitter, @boswachterkarel. De zaal is open vanaf 15.30 uur. Na afloop bieden we u in het Grand Café een drankje aan. http://www.tuinvanzeeland.nl/nieuws/Nieuwsbrief%20oktober%202019.aspx

Polderhuisquiz

19:30 | Polderhuis

Op vrijdag 15 november om 19.30 uur starten is er wederom weer een Quiz in het Polderhuis. Quizmaster Ivo van Beekhuizen zal deze avond de kennis van de verschillende teams weer testen met verschillende vragen over Zeeland, Nederland en natuurlijk ook Westkapelle. CreAda en Willy zijn de archieven ingedoken om ludieke vragen te maken. In welke outfit zal Ivo deze keer weer ten tonele verschijnen? Lijkt het je leuk om samen met een team je algemene kennis te testen en de competitie aan te gaan met de andere teams? Geef je dan snel! info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700.

Adrie Oosterling speelt in de Osseberg

20:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Vrijdag 15 november 20.00 uur. Programma van/door/met Adrie Oosterling. Reserveren 0118-625284 of info@deosseberg.nl.

Zaterdag 16 november

Vogeltentoonstelling

10:00 | De Zandput

De Vogelliefhebbers uit Vlissingen en De Nachtegaal in Domburg e.o. organiseren het Open Walchers Kampioenschap op 15 en 16 november in de grote zaal van verenigingsgebouw De Zandput in Serooskerke, Zandput 5. Er zijn volop verschillende soorten vogels te zien. Tussen de vele planten staan niet alleen de vogels opgesteld, maar ook schilderijen en is er keramiek. Op zaterdag is ook de Kleindierenvereniging Walcheren present met konijnen en te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Bijeenkomst Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

Problemen met uw trage laptop? Stichting Repair Café Middelburg helpt u weer aan meer snelheid door installatie van Linux of een goede opschoonbeurt. Ook bent u welkom voor informatie, hulp of reparatie aan desktop, tablet of smartphone, kleding, fietsen of elk andere reparatie, behalve witgoed. Onze vrijwillige reparateurs staan voor u klaar om hulp te bieden. Wij rekenen alleen materiaalkosten. U bent welkom op zaterdag 16 november van 10:00 tot 14:00 uur, Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen”, Kruitmolenlaan 129, Middelburg. Informatie: www.repaircafemiddelburg.nl, info@repaircafemiddelburg.nl of tel. 06-27228237.

Kinderconcert

15:30 | Zeeuwse concertzaal

Wat is er nou spannender voor kids om buiten de deur in een echt theater of concertzaal te luisteren en kijken naar een live muzikaal optreden waarin van alles te beleven is? Kom jij ook met je kinderen naar de voorstelling of 16 november in Middelburg. Kaarten te bestellen via www.zeeuwsorkest.nl. Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar speelt een delegatie van Het Zeeuws Orkest het muzikale verhaal "De Muziekkoning". In een uur wordt een verhaal vertelt door de koning die last heeft van stemmingswisselingen. De kinderen in het publiek gaan de koning helpen, want in muziek kun je emotie horen. Een spannend verhaal waarin kinderen zelf actief mee mogen doen, om antwoorden te vinden op muziekvragen die de koning moet oplossen. Na afloop kunnen kinderen die dat willen, deelnemen aan de instrumentenparade.

Najaarsconcert Apollo

19:30 | Dorpskerk

Op zaterdag 16 november zal muziekvereniging Apollo uit Domburg een najaarsconcert verzorgen in de Dorpskerk aan het Dorpsplein te Aagtekerke. Apollo zorgt voor een afwisselend programma met barokmuziek, hymnes, een mambo en filmmuziek. Een greep uit het programma: Windows of the World, Susato Suite, Bist du bei Mir, The Ashokan Farewell, Serenade in Mambo en vele anderen. Kortom een concert wat u niet mag missen. De aanvang van het concert is 19.30 uur.

Zondag 17 november

Vocale muziekconcert

15:00 | Doopsgezinde kerk

Op zondag 17 november om 15.00 uur treedt het ensemble Ma non Troppo uit Vlaanderen op in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Het concert met vocale muziek uit de Renaissance wordt georganiseerd door Stichting Kerk biedt Podium. Ma Non Troppo uit Vlaanderen bestaat uit acht zeer ervaren en even enthousiaste amateur-zangers. Ze brengen a capella een repertoire van Zuideuropese meerstemmige volksliederen tot polyfone madrigalen en chansons uit de veertiende tot de zeventiende eeuw. Het programma vermeldt ook composities van Arcadelt, Orlando di Lasso en Josquin des Prez. Toegang is vrij en er is een collecte bij de uitgang.

Dinsdag 19 november

Mannendag

19:30 | Provinciehuis Zeeland

In welke mate spelen (voor)oordelen van vrienden of kennissen misschien een rol in een gelijke taakverdeling thuis? Wie doet eigenlijk de afwas, zorgt voor de kinderen, werkt parttime, neemt als eerste verlof op als een van de kinderen ziek is? Hoe verdelen we dit eerlijker, gelijker tussen mannen en vrouwen, en wat staat ons in de weg. Dat nemen we op internationale mannendag onder de loep. Samen met: Barbara Oomen (hoogleraar UCR), Anita Pijpelink (Gedeputeerde provincie Zeeland), Marleen Blommaert (columnist en Aart de Kruif (oud-hoogleraar UGent) onderzoeken Wouter Versluijs (organisator) en Marcel Janse (organisator) hoe mannen en vrouwen elkaar kunnen versterken." Waar? Abdij 6, filmzaal Middelburg Dinsdag 19 november, inloop 19.15 uur, start 19.30 einde 21.30 uur

Informatieve lezing

19:00 | Hof van Buren

Op dinsdag 19 november vindt in het Hof van Buren, Oranjelaan 17, 4332 VA Middelburg, een informatieve lezing plaats over het thema 'Een weg naar gezondheid, hulp en genezing langs geestelijke weg door de leer van Bruno Gröning'. Deze lezing begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk, een gift is welkom. Voor meer informatie: telefoon 06-24354254, e-mail: netherlands@bruno-groening.org www.bruno-groening.org - www.bruno-groening-film.org - www.youtube.com/user/BrunoGroening.

Woensdag 20 november

Lezing Stichting ISIS

19:30 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Woensdag 20 november organiseert de Theosophical Society Point Loma een lezing over De levende ZON. De lezing begint om 19.30 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. Toegang vrij. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908, 06-27234368.

Kinderconcert van De Muziekkoning/