Op reis met Willem V in het Zeeuws Archief

MIDDELBURG - De Volksuniversiteit organiseert in samenwerking met het Zeeuws Archief op vrijdagmiddag 29 november een interessante middag met als thema: Op reis met Willem V, een vorstelijke reis door achttiende-eeuws Zeeland.

Wat zagen stadhouder Willem V, zijn gemalin Wilhelmina van Pruisen en hun drie kinderen, waaronder de latere koning Willem I, toen zij een rondreis door Zeeland maakten? In het Zeeuws Archief kunt u zelf met de vorstelijke familie meereizen aan de hand van schitterende afbeeldingen uit de Zelandia Illustrata, de collectie afbeeldingen van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW).

Deze tijdreis maakt u samen met Anna de Bruyn, conservator van de Zelandia Illustrata, en de archivarissen Peter Blom en Anneke van Waarden-Koets. Zij nemen u mee door de tentoonstelling en het monumentale stadspaleis van Johan Adriaen van de Perre en zijn puissant rijke echtgenote Jacoba van de Brande, waar Willem V twee keer te gast was. Vervolgens reist u door naar het stadhuis van Middelburg, waar Willem V op een bijzondere maaltijd werd getrakteerd.

De cursus vindt plaats op vrijdagmiddag 29 november van 13.30 tot 16.00 uur in het Zeeuws Archief. Er is veel belangstelling voor deze middag en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Voor meer informatie kijkt u op: www.volksuniversiteitzeeland.nl/archief. [l]