Enquêtes voor behoud
Servicebus 569

MIDDELBURG - Voor het behoud van Servicebus lijn 469 wordt een enquête gehouden om inzicht te krijgen in de wensen van gebruikers. Op basis van de resultaten kan een alternatieve opzet van de Servicebus worden bedacht die minder geld kost dan de huidige opzet.

Het houden van een enquête is een initiatief van de ‘Actie behoud Servicebus 569’. Een tiental enquêteurs reist van 26 tot en met 30 november met de Servicebus en nemen bij zo veel mogelijk passagiers een enquête af. Daarnaast worden enquêtes gehouden in wooncomplexen met overwegend oudere bewoners. De resultaten worden in december aangeboden aan de wethouders Doorn en Simons van de gemeente Middelburg.

Een alternatief voor de opzet van de Servicebus is nodig omdat de gemeente Middelburg op de huidige opzet wil bezuinigen. De kosten staan niet in verhouding met het aantal passagiers dat van de Servicebus gebruik maakt. Veel ouderen in de wijken Klarenbeek, Nieuw Middelburg en Griffioen zijn bezorgd dat de Servicebus, die door die wijken rijdt, gaat verdwijnen. Ger van Waegeningh, Ruud Buitenhuis en Ruud Louwes hebben het initiatief voor de enquête genomen, zodat er een alternatieve opzet kan worden gekozen. De ouderenbonden KBO Middelburg-Veere en PCOB Middelburg ondersteunen dit initiatief. [l]