Monkey Moves komt naar Middelburg. FOTO COBY WEIJERS
Monkey Moves komt naar Middelburg. FOTO COBY WEIJERS Foto: Coby Weijers

'Elke les zijn we aan het klimmen en klauteren'

MIDDELBURG - Nu hij al een jaar bezig is in Goes heeft Maarten Spoor met zijn Monkey Moves de stap gezet naar Middelburg. Monkey Moves is een landelijke sportformule voor kinderen van anderhalf jaar tot en met negen jaar.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Vraag wat mensen vroeger het leukste vonden tijdens de gymlessen en een meerderheid zal meteen apekooien zeggen “En wij doen dat elke week”, zegt Maarten Spoor. Hij maakte in Utrecht kennis met Monkey Moves. “Ik gaf turnles en één van mijn trainers wees me op Monkey Moves. Zij vond het iets voor mij. Vijf maanden later ben ik naar Goes verhuisd. Monkey Moves vroeg toen of ik het daar wilde opzetten.”

Hij geeft nu ruim een jaar les in Goes. “Ik moest even opstarten, maar het gaat inmiddels hartstikke goed. Het wordt steeds bekender. In sommige lessen heb ik al bijna het maximum aantal kinderen.” Monkey Moves heeft een breed programma. Het varieert van speelse gymlessen voor dreumesen en hun vaders en moeders tot lessen waarin basisschoolleerlingen om de zoveel weken kennismaken met een andere sport. Spoor laat ze kennismaken met elf sporten.

Spoor mag de Monkey Moves-formule uitrollen in de hele provincie. Volgens hem is het goed, maar vooral leuk. “Elke les klimmen en klauteren we. Dat doen kinderen het liefste. Door bezig te zijn ontwikkelen ze hun motorische vaardigheden. Ze worden elke les uitgedaagd.” Zelf geniet hij met volle teugen van het lesgeven. “Ik vind het leuk om les te geven in elf verschillende sporten en houd van deze doelgroep. Het is mooi om te zien als jonge kinderen na een paar keer oefenen zelf een koprol maken. Ik vind het ook leuk als ze zeggen dat ze willen stoppen en gaan handballen, omdat ze dat zo leuk vonden tijdens Monkey Moves.”

Elke week zijn er op dinsdagmorgen twee Monkey Moves-lessen. Tussen 9.00 uur en 9.45 uur krijgen kids tussen anderhalf en drie jaar les en daarna volgt er een les voor kinderen van drie en vier jaar. Spoor wil snel beginnen met een groep voor kinderen van vier tot en met negen jaar. Locatie is de gymzaal aan de Mosselkreekstraat in Middelburg.

Inschrijven kan via www.monkeymoves.nl/middelburg.[l]