Dammers Aagtekerke 1 medekoploper na winst op BDV

AAGTEKERKE - In de Zeeuwse hoofdklas stond de afgelopen week de derde ronde op het programma. Aagtekerke 1 behield zijn ongeslagen status door ook de derde wedstrijd, tegen BDV in Bergen op Zoom, te winnen.

Paul Sterrenburg verraste zijn tegenstander al na tien zetten met een standaardcombinatie naar dam en zette zijn team al vroeg op een 0-2 voorsprong. Louw Walraven verdubbelde de voorsprong door een positionele winst in het eindspel. Na remises van Frans Blaas en Arie den Hollander stelde Rinus Provoost met de derde remise van de avond de winst veilig. Adrie Riemens moest in René Dusebout zijn meerdere erkennen maar dat was voor de uitslag niet meer van belang. Aagtekerke 1 gaat nu samen met Lammerenburg aan de leiding met 6 punten uit 3 wedstrijden.
Uitslagen: BDV-Aagtekerke 1 5-7; 1. Jan van Beeck-Arie den Hollander 1-1, 2. Ferry Berkholst-Paul Sterrenburg 0-2, 3. Rob van Lien-Frans Blaas 1-1, 4. Harrie Roodenburg-Rinus Provoost 1-1, 5. René Dusebout-Adrie Riemens 2-0, 6. Fré Vanderfeesten-Louw Walraven 0-2.

Clubkampioenschap
Voor het clubkampioenschap werden afgelopen week 4 wedstrijden gespeeld. Adrie Riemens verstevigde zijn leidende positie door de 6e overwinning te boeken.
Uitslagen: aap Verstraate-Rinus de Smit 0-2; Jo Houmes-David Bosselaar 0-2; Johan Kesselaar-Frans Blaas 0-2; Adrie Riemens-Louis Kesteloo 2-0.

GZC winnen viertallentoernooi
Het viertal van GZC, bestaande uit de spelers Kees Rijk, Jos de Wild, Aart Walraven en Cor Boot, was evenals vorig jaar de sterkste. De zeven deelnemende ploegen moesten 14 ronden sneldammen waarbij elk team elkaar twee keer ontmoette. In het tweede deel met een gewijzigde opstelling zodat spelers individueel elkaar maar een keer troffen. Na de eerste toernooihelft was het DSVF uit Sint Philipsland dat verrassend aan de leiding ging met 10 punten, op de voet gevolgd door Aagtekerke 1 met 9 punten en GZC (Zierikzee) met 8 punten. Ook Lammerenburg met 7 punten voelde zich nog niet uitgeschakeld. In het tweede deel was het GZC dat de overwinningen aaneen reeg. De andere teams lieten af en toe steken vallen en zo stond met nog één ronde te gaan GZC aan de leiding met 18 punten, gevolgd door DSVF met 16, Aagtekerke met 15 en Lammerenburg met 14 punten. In de spannende slotronde versloeg Lammerenburg koploper GZC maar DSVF kon hiervan niet profiteren want zij verloren verrassend van Aagtekerke 2 en Aagtekerke 1 bleef op een gelijk spel steken tegen Middelburg. Toen de klokken stil waren gezet bleek GZC ondanks de nederlaag met 18 punten eerste. De andere kanshebbers hadden alle drie 16 punten. De over de gehele dag gescoorde bordpunten moesten de doorslag geven. Lammerenburg bleek het beste te hebben gescoord en werd zodoende tweede. Aagtekerke 1 en DSVF hadden een gelijk aantal bordpunten. Op basis van het onderling resultaat, DSVF won twee maal van Aagtekerke, ging de derde beker naar Sint Philipsland. Eindstand: 1. GZC 18p, 2. Lammerenburg 16p, 3. DSVF 16p, 4. Aagtekerke 1 16p, 5. Aagtekerke 2 9p, 6. Middelburg 6p en 7. Melissant 3p. [l]