Middelburg Winterstad

Of is het ook Middelburg Winkelstad? De komende weken doen de ondernemers en de gemeente weer hun best om Middelburg om te toveren in een gezellig en mooi centrum, dat past bij de tijd van het jaar. Een ijsbaan op de markt, verlichting in de straten en rondom de horecazaken overdekte winterterrassen. Mooi om te zien dat er samen wordt gewerkt om de bezoekers in gezellige winterse sferen te brengen.

Er zit muziek in de stad! Deze maanden zelfs letterlijk en figuurlijk; afgelopen zaterdag mocht ik een bijzondere winkel openen. Middelburg is tijdelijk een extra winkel rijker: de jukeboxshop. Leuk om te zien en te horen hoe een hobby kan leiden tot een geweldige verzameling die nu dus ook te bekijken en te beluisteren is in een winkelstraat.


In de Middelburgse winkelstraten wordt dagelijks hard gewerkt. Om dit zelf ook eens te ondervinden ben ik op de dag van de ondernemer een dag stage gaan lopen bij twee bedrijven. Een kijkje in de keuken bij deze ondernemingen. Dat was zeer leerzaam en goed. In deze uren kreeg ik direct een goed beeld wat er allemaal leeft en speelt binnen zo’n bedrijf, waar je normaal gezien helemaal niet bij stil staat. We mogen trots zijn op onze plaatselijke ondernemers, die dagelijks hard werken om iets moois van Middelburg te maken.


Ik wens jullie allemaal een hele gezellige winterperiode en kom daarvoor zeker ook eens kijken, proeven en genieten in onze mooie Middelburg Winterstad!


Johan Aalberts,

wethouder gemeente Middelburg[l]