De Benjamins trots met beker en broodje  knakworst! FOTO ANNIKA STEVENS
De Benjamins trots met beker en broodje knakworst! FOTO ANNIKA STEVENS Annika Stevens

Oemoemenoe Heren 2 ongeslagen aan kop

MIDDELBURG - De TBM deden mee aan het herfsttoernooi in Etten-Leur, Heren 2 winnen in Delft, de dames verliezen nipt van DomCity2

De jongste jeugd tot en met 12 jaar wordt ingedeeld in 3 categorieën. De Turven (onder 8 jaar), de Benjamins (onder 10 jaar) en de Mini’s (onder 12 jaar). Kortweg de TBM. Vanaf de turven is er een opbouw en een uitbreiding van de regels.
Zo is er bij de Turven nog geen scrum, bij de Benjamins is er een eerste start met een scrum van drie spelers en bij de mini’s bestaat de scrum uit vijf spelers. Op deze manier wordt er toe gewerkt naar het rugbyspel wat door de senioren gespeeld wordt.
De TBM spelen nog geen competitie maar spelen in toernooivorm. Er worden toernooien gepland door de bond, de bondstoernooien en de district toernooien, en verenigingen organiseren hun eigen toernooien. Zoals afgelopen weekend In Etten-Leur. Op een toernooi worden we altijd meerdere wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd voor de Benjamins was tegen RCC Bekaro
Er werden veel mooie acties uitgevoerd en het eindigde in 2-2. Een mooi gelijk spel. Ze hadden er duidelijk zin in. In de strijd tegen de Wasps werd er goed gespeeld en waren er een aantal mooie acties te zien. Er waren een aantal nieuwe spelers die hun eerste wedstrijd speelden. Doordat je meerdere wedstrijden speelt, kom je meer en meer in het spel en ook de nieuwe spelers kregen het spel al beter onder de knie.
De 3e wedstrijd tegen REL ging dan ook weer wat beter, de tackles werden nog beter uitgevoerd en het resultaat ging vooruit. De laatste wedstrijd tegen de Bredase RC 1 werd vol goede moed ingegaan. De wedstrijd ging gelijk op en werd met winst afgesloten. Trots op de beker voor de derde plaats en een heerlijk broodje knakworst wilden ze wel poseren voor de teamfoto.
Het tweede heren team reisde af naar Delft voor de wedstrijd. Ook nu wederom winst voor de ploeg waardoor ze nog steeds ongeslagen aan kop staan in de competitie.
Het dames team van Oemoemenoe/Tovaal speelde thuis de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie. Het spel ging redelijk gelijk op maar de thuisploeg had net het betere van het spel. De scrum was beduidend sterker waardoor de driekwarten een aanval op konden zetten. Na 20 minuten speeltijd resulteerde dat in een try in de uiterste hoek van het veld, de conversie was helaas mis.
Na de herstart begonnen de ploeg goed met een ruck maar de bal werd even later onderschept door de tegenpartij. Oemoemenoe verdedigde goed en er werd tot 2x toe een try voorkomen. Domcity bleef keer op keer in het 5 meter gebied aanvallen en wist uiteindelijk toch een try te scoren, de conversie was raak (5-7). In de tweede helft verliep de wedstrijd wat rommeliger waardoor Domcity ene penalty kreeg toegewezen (5-10). Ook Oemoemenoe wist een penalty op de palen de benutten waardoor de achterstand weer wat werd ingelopen (8-10). De dames wisten een aantal breaks nog te forceren maar in de allerlaatste minuut van de wedstrijd wisten de gasten toch nog een try te forceren. Eindstand: 8-17.

Programma

Komend weekend start ook de competitie weer voor Heren 1, zij spelen dan uit in Delft
Kijk voor het complete programma op www.oemoemenoe.com[l]