Lezing Monet: Claude Monet (1840-1926), Waterlelies, 1916-1919, olieverf op doek, 150 x 197 cm, Musée Marmottan.
Lezing Monet: Claude Monet (1840-1926), Waterlelies, 1916-1919, olieverf op doek, 150 x 197 cm, Musée Marmottan. Foto:

AGENDA

Woensdag 27 november

Libellen in Zeeland

20:15 | Terra Maris

Publieksavond over 'Trends bij libellen in Nederland' door ecoloog Albert Vliegenthart (Vlinderstichting) op 27 november bij Terra Maris, het Scharrellab te Oostkapelle van 20.15 tot 22.00 uur. Parkeren op de grote P-plek bij de rotonde. Tijdens de lezing ziet u prachtige foto's, korte filmpjes en natuurlijk de verhalen die erbij horen. Bijzondere dingen over libellen in Zeeland en hun trend 2019 in Nederland worden mooi zichtbaar. Het wordt een avond natuur beleven waardoor u voortaan een ander gevoel hebt bij deze fantastische dieren! Info: Werkgroep Vlinders & Libellen in Zeeland: www.vlinlibzeeland.nl

Donderdag 28 november

Djembe in het Parkinson Café

14:00 | Grand Café Buitenrust

Parkinson en Djembe, een goed idee die twee! Een muzikale middag, zelf aan de slag! Letterlijk dan want we gaan slagwerk bespelen o.l.v. Leon Linders van "Rondom Trom". Parkinson en ritme, dat gaat goed samen. Het inzetten van muziek en met name het trommelen, activeert het brein om dubbeltaken te ondernemen en het plezier verhoogt het dopaminegehalte. Het Parkinson Café Zeeland nodigt parkinsonpatiënten en hun mantelzorgers uit voor deze activiteit op donderdag 28 november vanaf 14.00 uur aan de Buitenruststraat 221. Voor verdere informatie over het Parkinson Café zie: www.pcafezeeland.nl of bel de Parkinson Verpleegkundige, tel.: 0113-234729.

Etty Hillesumlezing

15:30 | Stadhuis van Middelburg

Donderdag 28 november wordt in het stadhuis van Middelburg de derde Etty Hillesumlezing gehouden. Met de lezing wordt de in Middelburg geboren Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum herdacht. De lezing met als titel 'Het eeuwig antisemisme en het Joodse antwoord daarop' wordt uitgesproken door Ronny Naftaniel, oud-directeur van het CIDI. Aanvangstijd 15.30, inloop vanaf 15.00 uur. De toegang is gratis. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen via: info@ehoc.nl

Op zoek naar de schoentjes

18:30 | wijk Klarenbeek

Alle kinderen uit de wijk Klarenbeek (en omliggende wijken) te Middelburg mogen woensdag 27 november gedurende de gehele dag hun schoentje komen zetten bij de Jumbo. Donderdag 28 november om 18.30 uur verzamelen we bij de Jumbo om te kijken wat Sinterklaas in de schoentjes heeft gedaan. Maar staan de schoentjes er nog wel? Deze activiteit wordt georganiseerd door Wijkvereniging Klarenbeek en deelname is gratis!

Lezing over Monet

20:00 | De Kloveniersdoelen

Op donderdag 28 november om 20.00 uur geeft Nico Out in de Kloveniersdoelen, Middelburg een lezing over de schilder Monet. Aanleiding is de tentoonstelling 'Tuinen van verbeelding' in Kunstmuseum Den Haag. Out zet het late werk van Monet in de context van het impressionisme en de moderne kunst en laat zien hoe zijn invloed doorwerkt in de kunst van na 1945. Reserveren via kunstkijkenmetout@gmail.com

Vrijdag 29 november

Black Friday Sale bij Kledingbank Zeeland

9:00 | Kledingbank Zeeland

Kledingbank Zeeland doet de deuren open tijdens Black Friday. De damesbroeken, -shirts en -blouses gaan in de uitverkoop, samen met de heren t shirts. Deze artikelen gaan twee voor de prijs van één. En de damescolberts en -rokken gaan weg met 50% korting. Verder is het gehele kledingaanbod paraat, van groot tot klein en van gordijn tot regenlaars. De verkoping is geopend van 9.00-12.00 uur en is gratis toegankelijk. Er is ook mogelijkheid tot passen. Er kan contant en met pin betaald worden. Het parkeren is gratis.

Brocante verkoop

10:00 | 'Tante Jo'

In het laatste weekend van november zijn het weer de verkoopdagen bij "Tante Jo". Deze dagen staan in het teken van gezelligheid, verkoop van brocante en landelijke woondecoraties. De sfeerdagen zijn op vrijdag 29 november van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag 30 november van 9.00 tot 15.00 uur Pauwhoekstraat 50 in Meliskerke.

Zaterdag 30 november

Winterfair

9:30 | Rehoboth kerk

Zaterdag 30 november van 09.30-13.30 uur is er een gezellige winterfair in de Rehobothkerk in Arnemuiden, Van Cittersweg 2R. Gevarieerd aanbod: vers fruit, eieren, kaas, hobbyartikelen, (kerst)kaarten, boeken, hoeden, speelgoed, Zeeuwse producten, CD´s, interieur- en schoonmaakartikelen en nog veel meer. Er is een leuke creahoek met prachtige bloemstukjes en (kerst)decoraties voor in en om het huis. Ook is er veel lekkers te koop aan etenswaren. Voor de kinderen zijn er spelletjes en kunnen er marshmellows worden geroosterd. Ook onze kringloop is zeker een bezoekje waard!

Bijeenkomst Repair Café

10:00 | De Kruitmolen

Met Sinterklaas en Kerstmis voor de deur kunt u nog net uw pietenpak, kersthuisjes, verlichting, stalen ros, smartphone/tablet/laptop of andere reparatie laten bekijken of informatie verkrijgen bij Stichting Repair Café Middelburg. Wij repareren tegen materiaalkostprijs, maar een donatie voor gereedschappen of onderdelen is altijd welkom! Wij zijn open op zaterdag 30 november van 10:00 tot 14:00 bij Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Meer informatie vind u op www.repaircafemiddelburg.nl of onze Facebook pagina.

Winterfair

10:30 |

Tesselschade Arbeid Adelt Zeeland nodigt u uit voor de jaarlijkse Winterfair op 30 november van 10.30 tot 15.30 uur, Koepoortstraat 6 te Middelburg. U vindt prachtige handgemaakte Sinterklaas en Kerst cadeautjes voor jong en oud, onder het genot van een glaasje glühwein, kerstboompjes, bridge artikelen, tassen, kerstballen en nog veel meer. Met uw aankopen ondersteunt u onze doelstelling, het helpen van vrouwen naar economische zelfstandigheid door het bieden van een studiebijdrage. www.tesselschade-arbeidadelt.nl

Rondleiding Ter Hooge

10:00 | parkeerplaats aan de Breeweg

Zaterdag 30 november 10.00 uur, Winterse rust. Het is rustig in het bos. Dat wil niet zeggen dat er niets interessants te beleven valt. Nu de bladeren van de bomen af zijn kunnen de verschillende vormen van de diverse boomsoorten bekeken worden. Het kasteel is nu vanuit allerlei gezichtspunten, ongehinderd door gebladerte, te bewonderen. Deelname voor IVN leden is gratis. Aanmelden is niet nodig. Let op: vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg (tegenover kaasboerderij "Pitteperk").

OKK 111 & 1 Nacht

19:30 | Westkapelle Herrijst

Feestelijke afsluiting jubileumjaar “OKK 111” van muziekvereniging OKK Westkapelle. Concert met muziek van drumband en brassband, mmv gastsolist bastubaspeler Stefan Knuijt, met solowerken Largo al Factotum en Czardas; Highland Cathedral, Orpheus in the Underworld, Joy, Peace and Happiness. Speciale aandacht voor jeugdleden, zij zullen de solo vertolken in The Young Genius. En het jubileum gecomponeerde werk “Van de Ouwsten toet de Guus”. Zaterdag 30 november in zaal Westkapelle Herrijst, aanvang 19.30 uur. Reserveren kaarten: www.okkwestkapelle.nl. Donateurs van OKK hebben hierbij voorrang.

Adventsconcert Voice Four

20:00 | Gasthuiskerk

Voorafgaand aan de eerste adventszondag verzorgt Vocaal Ensemble Voice Four op zaterdag 30 november weer haar traditionele adventsconcert in de Gasthuiskerk in Middelburg. De negen 'Lessons' worden steeds afgewisseld met gevarieerde muzikale bijdrages van Voice Four. Op de website van het koor www.voicefour.nl kan het volledige programma worden ingezien. Voice Four staat onder leiding van Jan Wisse. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is vrij.

Zondag 1 december

Open zondag

13:00 | Atelier/galerie Blauwe Hope

Zondag 1 december is de laatste open zondag van dit jaar bij Blauwe Hope, met sieraden met edelsteenkralen van Anne de Kam. Knoop en rijgwerk kunnen deze middag weer aangeboden worden. Gastexposant is Marian van Garsel met objecten van o.a. keramiek, hout en verroest ijzer.

Expositie viltwerk

13:00 | Padma Zeeland

Angeline Kriek, Anja van der Weijde en Keetje van der Koogh exposeren met speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt viltwerk. Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg zijn de kunstenaressen in Padma aanwezig. Bezoekers zijn die dagen welkom in de Verwerijstraat 51A in Middelburg.

StoryTrail stadswandeling

14:00 | De Drvkkery

Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondagmiddag 1 december de laatste StoryTrail stadswandeling van dit seizoen in Middelburg. Verhalenverteller Johannes neemt zijn publiek mee door de binnenstad en vertelt de mooiste verhalen uit de stadsgeschiedenis. De StoryTrail stadswandeling Middelburg begint op zondag 1 december om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/middelburg.

Donderdag 19 december

Workshop 'kerststukje maken'

19:00 | Wijkgebouw Palet

Wat is er leuker dan een zelfgemaakt kerststukje op tafel te zetten? Stichting wijkteam Middelburg zuid een workshop "kerststukje maken". De workshop vindt plaats in Wijkontmoetingscentrum het “Palet”, Johan van Reigersbergstraat 2, Middelburg-Zuid op donderdag 19 december van 19.00-21.00 uur. Opgeven voor 1 december is noodzakelijk! U kunt zich opgeven via wijkteam-zuid@zeelandnet.nl o.v.v. kerststukje

Black Friday Kledingbank.
Muziekvereniging OKK Westkapelle.
Adventsconcert Voice Four
Expositie viltwerk.
Open zondag: Oorhangers zilver agaat onyx schelp apatiet. FOTO ANNE DE KAM