Cubs in actie. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Cubs in actie. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Mooie resultaten voor EZRC Oemoemenoe

MIDDELBURG - Alle teams die het afgelopen weekend actief waren, hebben hun wedstrijd met winst af kunnen sluiten. Een goed weekend voor Oemoemenoe!

De Heren Senioren 1 speelden na een rustperiode in Delft tegen DSRC-1. Deze rustperiode was ingegeven doordat het Nederlands Herenteam een aantal Interlands moest spelen. Zo speelden ze tegen Duitsland en tegen de Oekraïne. Beide wedstrijden werden met winst afgesloten. De Heren kregen in de eerste minuten al een penalty mee maar deze was helaas mis. Na 15 minuten spelen komen dan alsnog de eerste punten middels een try van Deniel van der Waal en een benutte penalty door Joey Luitwieler die aansluitend ook de tweede try scoort. Ook Yedney Amercia weet door de verdediging heen te breken voordat Delft de eerste try scoort (7-20). De scrums staan sterk, de rucks verlopen goed waardoor men veel balbezit heeft. Oemoemenoe is lekker op dreef en voor rust is dan ook de vierde try door Gabor Besuijen (7-27). In de tweede helft maakt Benjamin John Paulissen zijn debuut in de Ere-klasse en zet de coach ook een aantal tweede team spelers in. Oemoemenoe blijft ondanks een tegenscore zijn stempel op de wedstrijd zetten. De verdediging zit goed in elkaar, de scrums gaan uitstekend en ook de driekwarten weten een goede lijn te lopen. Een aandachtspunt is de line-out welke niet helemaal volgens planning verliepen. In de tweede helft weten Devin Schutte, Andictor Petelo en Alvaro Souisa een try te scoren. Joey Luitwieler nam de conversies en de penalty’s voor zijn rekening. Eindstand 12-44.

De Turven waren met 2 teams actief op een mini-toernooi in Goes waarbij ze 3 van de 4 wedstrijden met winst afsloten.

De cubs speelden aansluitend hun competitiewedstrijd. Het was een spannende wedstrijd waarbij beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd in Maastricht waren de cubs nu als team goed op dreef. Ze waren sterker in de scrums en ook de rucks gingen goed. Niet alleen de voorwaartsen leverden goed werk, ook de driekwarten waren goed op dreef. Beide teams weten een try te scoren maar de conversie van Tovaal is raak. (7-5) In de allerlaatste minuten weet Oemoemenoe echter nogmaals te scoren en die conversie is wel raak. Eindstand 7-12. Een mooie verdiende winst voor de cubs.

Ook de colts speelden in Goes en winnen met 59-33 van HRC 2 colts.

De Junioren speelden in Den Bosch op het kunstgrasveld, dat was wel even wennen voor de Zeeuwen. The Dukes weten hier goed van te profiteren en scoren al vlot de eerste try (7-0). De Junioren weten zich echter goed te herpakken en gaan meer en meer als team werken. Na een goede tackle van Sara Pleijte weet Lucas Delhaas de try te scoren (7-7) Kort daarop is het weer raak, Ewen Kuiper duikt over de lijn en ook deze conversie is raak. (7-14).

De scrums gaan goed en na winst vanuit de scrum volgt er een mooie actie met wederom een try, ook de vierde try wordt gescoord (7-28). Dan komt er ineens een omslag in de wedstrijd. De Dukes laten zien wat ze waard zijn en hoe! Ze scoren in een zeer korte tijd maar liefst 3x achter elkaar waardoor de ruststand wordt bepaald op 28-28. Oemoemenoe weet echter van geen wijken en blijft ook in de tweede helft goed rugby spelen. Na 10 minuten speeltijd in de tweede helft weet Ferres Kenaway gelukkig een gaatje te vinden in de verdediging van de Dukes waardoor Oemoemenoe weer op voorsprong komt te staan. De Junioren blijven goed samen spelen en scoren vervolgens nog 2x. Eindstand 28-49.[l]