Uitslagen Damclub Aagtekerke

AAGTEKERKE - Voor het clubkampioenschap werden afgelopen week vijf wedstrijden gespeeld.

Koploper Adrie Riemens en regerend kampioen Aart Walraven kwamen na een gelijk opgaande partij remise overeen. Rinus de Smit boekte zijn derde overwinning, dit keer was Louw Walraven het slachtoffer. In een nadeliger stand gaf Louw twee schijven weg en dat betekende het einde van de partij. De strijd tussen de gebroeders Blaas eindigde in een overwinning voor Frans. De partij tussen Arie den Hollander en Louis Kesteloo leek remise te worden maar in het eindspel bleek Arie toch aan het langste eind te trekken. Bij Paul Sterrenburg en Rinus Provoost bleef de balans lang in evenwicht maar na enkele minder goede zetten van Paul forceerde Rinus schijfwinst en daarmee legde hij de basis voor zijn vierde overwinning in evenveel partijen.

De uitslagen: Paul Sterrenburg-Rinus Provoost 0-2; Rinus de Smit-Louw Walraven 2-0; Frans Blaas-Jo Blaas 2-0; Arie den Hollander-Louis Kesteloo 2-0 en Aart Walraven-Adrie Riemens 1-1. Adrie Riemens leidt met 15 uit 9 de ranglijst, gevolgd door Arie den Hollander met 11 uit 6 en Frans Blaas met 11 uit 8.

Persoonlijk kampioenschap

In het persoonlijk kampioenschap van Zeeland moest Frans Blaas het opnemen tegen Piet Allaart. Al vroeg in de partij wist Allaart een schijf te winnen die hem uiteindelijk de winst opleverde. Door dit resultaat zakte Frans naar de 6e plek met 5 uit 5. Koploper is Arjo Kousemaker met 9 uit 5.

Agenda

PZDB clubcompetitie 4e ronde: Maandag 9 december Aagtekerke 2-Souburg.

Seniorenmiddag: Donderdag 5 december in Lammerenburg, zaaltje bij de speeltuin, aanvang 13.30 uur, einde circa 16.30 uur. Ook huisdammers zijn van harte welkom.[l]