Glasexpositie tijdens Advent

MIDDELBURG - Ter gelegenheid van de Advent houden drie Zeeuwse glaskunstenaars een expositie in het huis Yperen aan de Nieuwe Haven 37 in Middelburg. Daar is een tijdelijke galerie ingericht. Het gaat om Wim Klaassen uit Goes en Paulien Keim en Addie Veldhorst uit Middelburg. Ze maken glasobjecten door middel van de techniek van glasfusion, ofwel gesmolten glas.

De drie hebben het glasfusen geleerd in 't ouwe GlasĂșus in Nieuwdorp en ze hebben al enkele keren gezamenlijk geĂ«xposeerd onder de naam Glas'Scherven. Elke kunstenaar heeft een eigen, kenmerkende stijl ontwikkeld. Tijdens de tentoonstelling zijn onder meer schalen, raamdecoraties, buitenobjecten en staande objecten - groot en klein - te zien. Uiteraard wordt ook glaskunst met het thema Kerst tentoongesteld. Er zijn speciale kerstglas werkstukken gemaakt.

De galerie is alleen in het weekeinde geopend tijdens de Advent periode, aanvang 30 november t/m het laatste weekend voor Kerstmis. De openingstijden zijn van 11.00-17.00 uur. De kunstenaars zijn aanwezig voor het geven van een toelichting op hun werk. De toegang is gratis, info www.paulienglaskunst.nl. [l]