Eén van de uitgevoerde reparaties.
Eén van de uitgevoerde reparaties.

Repaircafé Koudekerke

KOUDEKERKE - Repair Café Koudekerke is ook de 3de woensdag van de maand, 18 december open van 10 tot 12 uur in de Klimop aan de Kerstraat 2 in Koudekerke.

Deze ochtend is er weer de kans om je defecte huishoudelijke apparaat van koffiezetter, waterkoker, naaimachine tot (wekker)radio of elektrisch gereedschap nog dit jaar samen na te kijken voor herstel. Meestal wordt er wel een oplossing voor het defect gevonden, eventueel door een kapot onderdeel te vervangen. Als het apparaat echt versleten en niet repareerbaar is, dan neemt de cliënt het weer mee naar huis en dient zelf voor de afvoer ervan te zorgen. Tevens is er deze ochtend de gezellige inloopochtend voor een gratis bakje koffie of thee en een gezellige ontmoeting.

Sinds de start van het maandelijks Repair Café Koudekerke op 16 september zijn er steeds meer enthousiaste technische vrijwilligers uit de wijde omtrek van Walcheren erbij gekomen om reparaties uit te voeren. Hierbij wordt goed samengewerkt en overlegd; twee deskundigen weten vaak meer dan één. Tegenwoordig kan men ook een defecte PC, laptop of IPad laten bekijken en doormeten. Sinds de start in September hebben al ruim 40 inwoners van de gemeente Veere, Middelburg of Vlissingen profijt gehad van hun bezoek aan het Repaircafé Koudekerke.

Indien u op de woensdagochtend verhinderd bent om naar het Repair Café Koudekerke te komen, dan kan u uw defecte apparaat ook vooraf per mail via cerijaer@zeelandnet.nl aanmelden. [l]