Start van de scrum. FOTO RIEN PAARDEKOPER
Start van de scrum. FOTO RIEN PAARDEKOPER Rien Paardekoper

Wederom winst voor Oemoemenoe Heren 1 en 2

MIDDELBURG - Er was niet alleen winst voor beide heren teams ook de Cubs en Junioren deden goede zaken afgelopen weekend. Het eerste herenteam speelden tegen de Oysters. De Oysters hadden in de eerste helft de wind mee en wisten daar goed gebruik van te maken. Oemoemenoe werd een aantal keren goede onder druk gezet door het goede kick werk van de Oysters. Desondanks had de thuisploeg het betere van de wedstrijd.

De scrums, de rucks werden keer op keer gewonnen, breaks werden geforceerd. Joey Luitwieler benut een penalty en brengt de ploeg met 3-0 op voorsprong. De Oysters verzilveren ook een penalty. Na de herstart wordt er een goede aanval opgezet waardoor er flink wat meters gewonnen worden. Na een overtreding weten de Oysters via een line-out de bal weer terug in het spel te brengen maar door goed tacklewerk komen ze niet door de verdediging heen. Na weer een line-out weet Danny Minderhoud de bal terug te veroveren en het is uiteindelijk de captain die de eerste try scoort. (8-3). Kort scoren de Oysters middels een penalty. (8-6). Daarna wordt er keer op keer een goede ruck opgezet, worden er meters gemaakt en kan de driekwart lijn een mooie aanval opzetten. Met een break van Devin Schutte weet de ploeg tot vlakbij de try line te komen. Er wordt geen try gescoord maar wel een penalty op de palen. Ruststand 11-6. Bij de start van de tweede helft is het Chiel van Belzen die als een duveltje uit een doosje een flink aantal meters weet te maken. Oemoemenoe zet door en na een scrum op de 5 meter lijn scoort Swen Seijbel. De conversie is net mis. Aansluitend volgen er nog 2 penalties op de palen (19-6) Het lijkt erop of de strijd gestreden is maar niets is minder waar. Oysters komen goed terug met 2x een try en met een zeer knappe conversie komen ze zelfs voor te staan (19-20). Voor beide ploegen en het publiek blijft het een spannende en mooie wedstrijd. Met nog 10 minuten speeltijd kan er nog veel gebeuren. Oemoemenoe krijgt nog een penalty toegewezen, helaas voor de thuisploeg gaat deze net mis. In de laatste minuten van de wedstrijd krijgt Oemoemenoe nog een penalty toegewezen en deze is raak waardoor de winst toch in Middelburg blijft. (22-20)

De cubs scoren de eerste try maar de tegenstander scoort kort daarop maar liefst 3x ( 7-17). De cubs moeten nu wat gaan laten zien en dat doen ze! Ook zij scoren nog 2x echter bij de laatste try is de conversie raak waardoor ze winnen met 19-17. Ook bij de Junioren is de eerste try voor de Oemoemenoe en ook de tweede, de derde , de vierde en de vijfde try. Bij 27-0 scoren de gasten maar daarna gaat Oemoemenoe weer met de bal ervandoor en wanneer de teller op 46 staat scoren de tegenstanders hun tweede try. (46-12)

Het tweede heren team speelde tegen Sparta. Beide teams hadden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld maar er was geen sprake van eerst de kat uit de boom kijken, beide ploegen waren sterk in de rucks en de scrums. Wanneer Oem echter de bal kreeg werd er een goede aanval opgezet en door een goede opvolging werd de eerste try door Mikey Fuchs gescoord. Sparta weet ook de te scoren maar dan scoort Mikey Fuchs wederom (14-5). Na de rust lijkt het een beetje gedaan met Sparta. Ze zijn sterk in de scrum maar wanneer de bal in de driekwart lijn komt weet Yedney America 2x te scoren en ook Mitchell Verhage scoort 2x. Sparta weet goed tegenstand te bieden maar komt niet meer tot scoren. Oemoemenoe scoort nog 1x een try. (45-5). [l]