Middelburg beweegt

In de aanloop naar de kerstdagen en oud en nieuw denken we niet gelijk aan sport en bewegen. Ja, voor de tv, kijkend naar de jaaroverzichten en in gedachten over de goede voornemens voor 2020. Toch is regelmatig bewegen voor iedere Middelburger goed. En dat hoeft niet te intensief of lang, beter 3 keer per week kort dan 1 maal lang. Zelfs wandelen is een sport!

Als gemeente zijn we met veel goede vrijwilligers in de wijken maar ook met sportscholen bezig om iedereen te laten bewegen. Van jong tot oud. Buiten de schooltijden en in vakanties bieden we gymzalen en sportvelden aan met begeleiding. In de Griffioen is al een aantal jaar een beweegpad en zijn we met demente inwoners bezig met bewegen. Ook zijn er in parken en op grasvelden bootcamps voor jongeren en volwassenen. Dit jaar is er een MTB-route aangelegd op de oude vuilnisbelt, die dit voorjaar verder uitgebouwd wordt. Dus naast de vele sport- en fitnessclubs zijn er genoeg mogelijkheden om zelf of met elkaar te bewegen.

Maar nu nog van de bank komen! Daar zijn deze dagen goed voor. Er wordt altijd veel gelachen over de goede voornemens, maar heus, een doel stellen is echt van belang om je ergens toe te zetten. En het helpt wel als je een doel hebt, het geeft je energie! Zo doe ik dat al jaren en dat zorgt ervoor dat ik elke keer weer op de fiets stap.

Succes met jouw doel voor 2020!

Chris Simons[l]