Pand aan Kuiperspoort gaat alsnog in de verkoop

MIDDELBURG - Het pand aan de Kuiperspoort 16-18-20 gaat op 1 januari in de verkoop. De docenten kunsteducatie moeten dan weg zijn.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dat zegt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg in een memo aan de gemeenteraad. De docenten kunsteducatie, verenigd in het Zeeuws Kunstenhuis, moesten eigenlijk al eerder weg, maar kregen in het voorjaar een aantal maanden de tijd om met een plan te komen om het pand te kopen. In de tussentijd mochten ze blijven zitten.

De docenten hebben in november twee mogelijkheden voorgesteld: het pand ‘om niet’ overdragen aan de Stichting Moerman Promotie Vlissingen, die het vervolgens in beheer neemt, of dat deze stichting het koopt voor 150.000 euro.

In dat laatste geval zou Middelburg de komende drie jaar achtereenvolgens 15.000, 10.000 en 5000 euro moeten bijdragen aan het Zeeuwse Kunstenhuis. “Omdat de opties niet in de buurt komen van de reële waarde hebben wij besloten beide voorstellen af te wijzen”, zeggen burgemeester en wethouders.

De bedragen liggen ver onder de verwachte marktwaarde van het ‘zeer courante pand waarvoor naar verwachting veel belangstelling is’. De gemeente heeft gekeken of een nieuw onderkomen in bijvoorbeeld de ZB of University College Roosevelt (UCR) een mogelijkheid is voor de docenten. Dat is niet het geval.[l]