Het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland. FOTO BERT ZUIDWEG
Het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland. FOTO BERT ZUIDWEG Bert Zuidweg

Oud Hollandse Volkskerstzang

MIDDELBURG - Donderdag 26 december (2e kerstdag) zal in de Nieuwe Kerk van Middelburg de traditionele Oud-Hollandse Volkskerstzang avond, georganiseerd door Omnis Cantare worden gehouden.

Medewerking aan deze avond wordt verleend door het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland o.l.v. Ron van Ommen. Zij nemen de sopraansoliste Willemijn de Munnik (beter bekend als Willemijn van Urk) mee, en zij zal een aantal maal samen met het koor zingen, maar ook solistisch optreden. Verdere medewerking aan het programma wordt gegeven door de pianist Arjan Wouters en organist Martin Weststrate. Alle musici zullen zowel gezamenlijk als solistisch te beluisteren zijn. Het CSMZ bestaat uit ruim 130 leden die afkomstig zijn uit geheel Zeeland en zij brengen deze avond traditioneel een avondvullend programma ten gehore wat bestaat uit Nederlandstalige kerstliederen.

De avond begint om 19.30 uur en de deuren zijn vanaf 19.00 uur geopend voor publiek, vanaf 19.15 uur is er samenzang. Tijdens deze avond wordt er gecollecteerd t.b.v. de MAF (fam. Rietveld) en diaconaal gastenhuis de Oase te Ouddorp. De organisatie hoopt veel bezoekers te mogen verwelkomen, toegang tot deze avond is vrij. Kortom een avond voor het hele gezin. Mogen wij u ook begroeten?[l]