Verlichte trekkeroptocht door Walcherse dorpen

VEERE - De tijd van gezelligheid en lichtjes nadert. De tweede editie van de Trekker Light Tour staat voor de deur. Vrijdag 27 december rijdt een grote hoeveelheid trekkers in een verlichte stoet door acht kernen van de gemeente Veere.

De Trekker Light Tour, die wordt georganiseerd door Stichting TrekkerTrek Aagtekerke in samenwerking met AJK Walcheren, start om 17.30 uur bij Agrarisch Handelsbedrijf P. Cevaal in Grijpskerke. Vervolgens rijdt de vrolijke stoet richting Buttinge, Serooskerke, Gapinge, Vrouwenpolder, Oostkapelle, Aagtekerke, Domburg naar het eindpunt: Kasteel van Batavia in Westkapelle. In Vrouwenpolder, Oostkapelle en Domburg is er een stop, zodat jong & oud de trekkers kunnen bewonderen en de deelnemers worden voorzien van een hapje & een drankje. De finish is op de Zeedijk in Westkapelle, ter hoogte van café Kasteel van Batavia. In het café is aansluitend de prijsuitreiking en een feestavond met live muziek van coverband Bad Shoes.

''We organiseren deze tocht aan het eind van het jaar, dan is het wat rustiger in de landbouwsector. Een geschikt moment om met z'n allen een mooi evenement door de Walcherse dorpen en polders neer te zetten. En het is natuurlijk vakantie. We hopen weer op veel bekijks'', aldus Wim Houmes van S.T.T.A.

Westkapelle
Heb je geen trekker? Niet getreurd. Er wordt op dezelfde avond een mini variant van de Trekker Light Tour georganiseerd in Westkapelle, namelijk de Fiets Light Tour. Niet op trekkers, maar op niet-gemotoriseerde voertuigen zoals een fiets, skelter, tandem of step. De verlichte optocht gaat onder andere langs het Wozoco in Westkapelle. Start: 19.00 uur vanaf Abraham Calandplein. Deelname is gratis en voor alle leeftijden. Bij de finish staat er een lekkere traktatie klaar.

De uitgebreide route van de Trekker Light Tour is te vinden op de facebookpagina en de website van Stichting TrekkerTrek Aagtekerke.

De prijsuitreiking is bij Kasteel van Batavia, Zuidstraat 143, 4361 AH, Westkapelle. [l]