Damwedstrijd Aagtekerke 2-Souburg eindigt onbeslist

AAGTEKERKE - In de vierde ronde van de Zeeuwse clubcompetitie kreeg Aagtekerke 2 de dammers uit Souburg op bezoek.

Louw Walraven en Jouke van ’t Padje kwamen als eersten, na een partij waarin het evenwicht niet verbroken werd, remise overeen. Jo Blaas profiteerde in het eindspel van een fout van Jan Grim en zette de thuisploeg op voorsprong. David Bosselaar en Piet Allaart kwamen na een boeiende partij remise overeen. Louis Kesteloo speelde het eindspel niet nauwkeurig genoeg en moest de punten aan Erik Frederiks laten. Rinus Provoost veroverde in het middenspel een schijf maar door niet de sterkste voortzetting te spelen kwam zijn overvolle rechtervleugel in een opsluiting terecht waardoor het voordeel verdwenen was. Na de vereiste 40 zetten gespeeld te hebben kwamen beide spelers remise overeen en eindigde de wedstrijd, inclusief de reglementaire remise aan het zesde bord, in een 6-6 eindstand.

Clubkampioenschap

Voor het clubkampioenschap werden twee wedstrijden gespeeld. Aart Walraven besliste de partij tegen Jaap Verstraate met een mooie combinatie en Arie den Hollander drong Frans Blaas in een verloren eindspel en nam de eerste plaats over van Adrie Riemens.

Uitslagen: Aart Walraven-Jaap Verstraate 2-0, Frans Blaas-Arie den Hollander 0-2.

Stand aan kop: Arie den Hollander 15 uit 8, Adrie Riemens 15 uit 10 en Frans Blaas 13 uit 10.

Kampioenschap van Zeeland

Zaterdag werd de zesde ronde van het persoonlijk kampioenschap van Zeeland gespeeld. Frans Blaas profiteerde in een remisestand in het eindspel van een blunder van Aart Slager en kon 2 punten aan zijn totaal toevoegen. Met 7 uit 6 heroverde Frans zijn tweede plaats in de stand na zeven van de elf ronden.[l]