Een speler van de Dukes wordt door Oemoemenoe spelers tegen gehouden. FOTO PJ JANSSEN
Een speler van de Dukes wordt door Oemoemenoe spelers tegen gehouden. FOTO PJ JANSSEN PJ Janssen

Oemoemenoe zakt naar derde plaats in Trophy Poule

MIDDELBURG - De Heren Senioren verloren van de Dukes, waardoor ze de tweede plaats af moesten staan aan de Bossenaren. De overige teams hadden geen wedstrijden en de jongste jeugd had een pannenkoekenfestijn.

Op het kunstgrasveld van The Dukes begon de thuisclub enerverend aan het spel. Oemoemenoe had doordat er spelers geveld waren door de griep of moesten werken een aantal aanpassingen moeten doen in de opstelling. The Dukes namen vrij vlot de leiding in het spel en na een kwartier stond Oemoemenoe achter met 19-0. Ondanks het feit dat de spelers zich goed inzetten krijgt Oemoemenoe toch niet echt grip op de wedstrijd. De scrums, de line-outs verlopen wisselvallig. Nadat de captain, Andictor Petolo met een enkel blessure het veld moet verlaten , scoort de thuis club nogmaals. Ruststand 26-0. In de tweede helft is Oemoemenoe gretiger waardoor er meer aanvallend spel van de Zeeuwen te zien is. Men heeft met vlagen het betere van het spel en komt een aantal keren dicht bij en ook tot over de try line maar een score lukt elke keer net niet. De Dukes hebben meer geluk en weten met een wat bijzondere actie wel te scoren (40-0). Eindelijk lukt het de Zeeuwen na een goede line out door de verdediging heen te breken (40-5). De laatste punten van deze wedstrijd zijn voor de Dukes. Door deze winst komen de Dukes op de tweede plaats te staan, gevolgd door Oemoemenoe. In januari moeten de heren in Middelburg aantreden tegen de nummer 1, Eemland 1.
De jongste jeugd had een waar pannenkoekenfestijn. Maar voordat de Turven en Benjamins aan konden schuiven voor een dikke stapel pannenkoeken in het clubhuis moesten ze nog wel in weer en wind in actie komen. Over een gedeeltelijk onverharde weg moesten ze een afstand van 3250 meter afleggen. Onderweg waren er een aantal obstakels en moesten er een allerlei opdrachten worden uitgevoerd. Zowel de Turven als de Benjamins wisten het parcour met groot succes af te leggen. Of was het grootste succes het verorberen van de grote stapel pannenkoeken?

Programma

Aankomende dinsdag is er een kerstrugby festijn voor de 'oudere' jeugd. De cubs en de Junioren zullen dan een deelnemen aan een mini touch rugby toernooi uitgedost in een heus kerstoutfit.
Voor meer informatie over Rugby en Oemoemenoe , neem eens een kijkje op onze site. www.Oemoemenoe.com[l]