Huldiging kampioen tijdens het jaarlijkse kampioenenbal van HSV Middelburg.
Huldiging kampioen tijdens het jaarlijkse kampioenenbal van HSV Middelburg.

Nederlands Jeugdkampioen gehuldigd bij HSV Middelburg

MIDDELBURG - Tijdens het jaarlijkse kampioenenbal van hengelsportvereniging Middelburg is Roland Peene, als de jongste strandvis kampioen van Nederland, extra in het zonnetje gezet door de voorzitter. Na zes wedstrijden op drie verschillende stranden in Nederland de hengels te hebben gekruist, met de jeugdvissers onder 16 jaar, heeft hij het Nederlands kampioenschap veroverd en daarmee een ticket voor het Wereldkampioenschap in Ierland in 2020!

De overige kampioenen 2019 van onze vereniging te weten: de bootvis kampioen, de zoetwatervis kampioen en de strandvis kampioen zijn in dezelfde volgorde: Ad Nieuwdorp, David Koole en Dennis van Dijk. Ook zij werden gehuldigd en namen de desbetreffende bekers in ontvangst.

De laatste wedstrijd van 2019 die zondag 15 december werd gevist bij de Boulevard van Vlissingen gaf Pluvius geen thuis en kwam Ra nog even om de hoek kijken. Gelukkig zijn deze vissers gehard door de steeds wisselende weersomstandigheden. De wedstrijd bracht ondanks de wind toch wat vis op het strand, de bijna veertig vissers vingen over het algemeen wijting en schar en tijdens het opkomende water werden er ook nog verschillende botten gevangen.

De gezellige middag werd begeleid door Dennis van Dijk die de muziek verzorgde en ook nog een leuke quiz in petto had, de soep en hapjes werden zoals gebruikelijk verzorgt door Kees Marteyn en André van Mierlo en het is de bedoeling dat dit het volgend jaar herhaald word met misschien andere kampioenen.[l]