Coverband The Dirty Daddies komt naar Ovezande. FOTO THE DIRTY DADDIES.
Coverband The Dirty Daddies komt naar Ovezande. FOTO THE DIRTY DADDIES. Foto: The Dirty Daddies

Chapeau: Eerste zes namen voor Klomppop Festivalweekend bekend gemaakt
Kop: Roxeanne Hazes en Navarone blikvangers

OVEZANDE - Klomppop in Ovezande heeft vrijdag de eerste zes namen voor het festival van volgend jaar bekend gemaakt. Roxeanne Hazes is de meest opvallende artiest. De zangeres staat op zaterdag op het podium. Het Klomppop Festivalweekend vindt plaats in het pinksterweekend, van vrijdag 29 mei tot en met zondag 31 mei.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Roxeanne Hazes doet het anders dan haar vader André en broer Dré. Ze maakt popmuziek, onder meer met Fjèze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, die tegen het alternatieve aanschuurt. Ze treedt op tijdens Noorderslag en reist in het voorjaar langs een aantal clubs in Nederland. “Haar muziek is poppy genoeg voor de nieuwkomers, alternatief genoeg om het spannend te houden”, zegt de organisatie van het Klomppop Festivalweekend.

Het Gezelschap

Voor de zaterdag zijn verder de hiphoppers van Het Gezelschap, The Guru Guru en SHHT, beide uit België, vastgelegd. Het Gezelschap bestaat uit Jordy van De Likt, de Dordtse nachtburgemeester Juno Rissema en Diggy rast. Hun debuutalbum heet 'De plaat'. Het drietal trad dit jaar al op in De Klomp. The Guru Guru staat volgens de muziekkenners in België op het punt van doorbreken met zijn harde altrock. SHHT is volgens de organisatie 'cartoonesk, retestraks en onbegrijpelijk vet'.

The Voice

Rockband Navarone komt een dag eerder naar de sportvelden in Ovezande waar de tenten staan opgesteld. Zanger Merijn van Haren is het boegbeeld van de sixties rockband, die sterk is beïnvloed door Led Zeppelin. De band werd bij het grote publiek bekend dankzij zijn deelname aan The Voice of Holland.

Navarone is de afsluiter van een avond die verder in het teken staat van de bandwedstrijd Spectra.

Tijdens het festival treden de bands en artiesten op die de voorronden, die door het jaar heen plaatsvinden, hebben gewonnen. Een jury kiest aan het einde van de avond een winnaar.

Covers

The Dirty Daddies is de afsluiter van de laatste festival, waarop alles in het teken staat van het straattheater. “Zij zijn de ongekroonde koningen in het land der coverbands en gaan sneller van nummer naar nummer dan dat je een biertje kunt bestellen.” De zevenkoppige band speelt nummers van metal tot hardstyle en van Toto tot Nirvana.

Affiche

Met de bekendmaking van de eerste zes namen op het affiche van het Klomppop Festivalweekend zijn ook de toegangskaarten in de verkoop gegaan. Er is een beperkt aantal early bird-tickets voor 26,50 euro beschikbaar. De reguliere weekendkaarten kosten zes euro meer. Een dagkaart kost op vrijdag 12,50 euro en op zaterdag 22,50 euro. Kinderen van vier tot twaalf jaar mogen op vrijdag en zaterdag gratis naar binnen, op zondag is deze grens acht jaar. Het is de 40e editie van het festival in Ovezande. Meer informatie is te vinden op www.klomppop.nl.[l]

Rockband Navarone is op vrijdag te zien. FOTO NAVARONE