Estlande Rockabilly band in Spoetnik.
Estlande Rockabilly band in Spoetnik. Foto:

Woensdag 9 januari

Expositie stadsgezichten

10:00 | De Herberg

Vanaf maandag 7 januari tot en met zondag 3 maart exposeert Wessel Kuiper uit Middelburg in De Herberg. Wessel Kuiper schildert veelal stadsgezichten. Schilderen doet hij sinds zijn jeugd, maar door het volgen van een opleiding aan de Sint Lucas Academie in Kapellen (Antwerpen) heeft hij zijn hobby pas serieus aangepakt. Zijn werk geeft u een mooie kijk op Vlissingen, Middelburg en andere steden. Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!

Donderdag 10 januari

Videoverhalen

20:00 | De Herberg

Donderdagavond 10 januari start een nieuwe activiteit, videoverhalen van Annegien Heij. In januari starten we met 3 korte films over Portugal. Na afloop en in de pauze is er volop gelegenheid om met elkaar en met Annegien door te praten. Aanvang: 20.00 uur, locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!

Vrijdag 11 januari

Estlande Rockabilly band

21:00 | Theatercafe Spoetnik

Bij Estland denk je niet meteen aan Rockabilly, maar "Rockin Lady & het Rivertown Boys" komen daar wel degelijk vandaan. Sterker nog; zij staan bekend als een van de beste Scandinavian/Baltic Rockabilly act. Op vrijdag 11 januari zullen zij te zien zijn in Theatercafe Spoetnik aan de Oude Markt te Vlissingen. Rockin`Lady & her Rivertown Boys is een zeer energieke band. Ze spelen klassieke fifties Rockabilly met een snufje Rock`n`Roll en Country en geven een geweldige show. Naast de mooie verschijning Jaanika (zang/gitaar) bestaat de band ook uit Remo (contrabas), Karel (gitaar), en Reeno (drums). Aanvang is 21.00 uur.

Zondag 13 januari

Expositie Impressies van Vlissingen

10:00 | Filmtheater Scheldehof

Expositie Impressies van Vlissingen - Agnes den Hartogh - van 13 januari t/m 14 februari. Agnes den Hartogh publiceerde onlangs het boek Vlisdingen, het resultaat van november 2016, een maand lang iedere dag een tekening maken om haar nieuwe woonplaats te leren kennen. Maar zij tekende door als illustrator en waarnemer: de tentoonstelling laat veel herkenbare momenten en plekken in Vlissingen zien. Als beeldend kunstenaar liet Agnes zich inspireren door het cultureel erfgoed van de stad: het Scheldekwartier. Haar grote doeken -samengesteld uit verschillende druktechnieken- ademen de sfeer van de historische scheepsindustrie. De opening vindt plaats op 13 januari om 15.00 uur in het Vlissings Filmtheater Scheldehof, Peperdijk 263. Agnes zal de totstandkoming van het boek Vlisdingen toelichten, maar vooral vertellen over de bijzondere technieken die zij gebruikt om 'de huid' en het DNA van het Scheldekwartier te vertalen. De toegang is gratis.

Eén van de grote werken, geinspireerd op het DNA van het Scheldekwartier. FOTO AGNES DEN HARTOGH