ConcertenVlissingen presenteert Alexandra d’Espinoza zang en Natalia Pavlova piano.
ConcertenVlissingen presenteert Alexandra d’Espinoza zang en Natalia Pavlova piano. Foto:

AGENDA

Expositie stadsgezichten

10:00 | De Herberg

Tot en met zondag 3 maart a.s. exposeert Wessel Kuiper uit Middelburg in De Herberg. Wessel Kuiper schildert veelal stadsgezichten. Schilderen doet hij sinds zijn jeugd, maar door het volgen van een opleiding aan de Sint Lucas Academie in Kapellen (Antwerpen) heeft hij zijn hobby pas serieus aangepakt. Zijn werk geeft u een mooie kijk op Vlissingen, Middelburg en andere steden. Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!

Zondag 13 januari

Expositie Impressies van Vlissingen

10:00 | Filmtheater Scheldehof

Expositie Impressies van Vlissingen - Agnes den Hartogh - t/m 14 februari. Agnes den Hartogh publiceerde onlangs het boek Vlisdingen, het resultaat van november 2016, een maand lang iedere dag een tekening maken om haar nieuwe woonplaats te leren kennen. Maar zij tekende door als illustrator en waarnemer: de tentoonstelling laat veel herkenbare momenten en plekken in Vlissingen zien. Als beeldend kunstenaar liet Agnes zich inspireren door het cultureel erfgoed van de stad: het Scheldekwartier. Haar grote doeken -samengesteld uit verschillende druktechnieken- ademen de sfeer van de historische scheepsindustrie. De opening vindt plaats op 13 januari om 15.00 uur in het Vlissings Filmtheater Scheldehof, Peperdijk 263. Agnes zal de totstandkoming van het boek Vlisdingen toelichten, maar vooral vertellen over de bijzondere technieken die zij gebruikt om 'de huid' en het DNA van het Scheldekwartier te vertalen. De toegang is gratis.

Woensdag 16 januari

Cursus Digisterker

10:00 | ZB Bibliotheek Vlissingen

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek helpt je op weg. Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen. Deelname is gratis en bestaat uit vier bijeenkomsten. Aanmelden via Agenda op www.bibliotheekvlissingen.nl, of cursusvlissingen@dezb.nl; 0118-654120. Woensdagmorgen 16, 23, 30 januari en 6 februari, 10.00-12.00u. Info: ZB Bibliotheek Vlissingen; vragen via cursusvlissingen@dezb.nl of 0118-654120.

Vrijdag 18 januari

Accordeon muziek

14:30 | Woonzorgcentrum Theo van Doesburg

Monty van Belzen zorgt in deze donkere januari maand met zijn accordeon muziek voor een lichtpuntje in woonzorgcentrum Theo van Doesburg, vrijdag 18 januari. Aanvang 14.30 uur.

Wintermaaltijd RestoRank

18:00 | Evangeliegemeente De Wijngaard

De feestdagen zijn weer voorbij en voor veel mensen is januari de maand waarin het leven best saai is, zeker als je alleengaand bent en/of niet zo veel geld te spenderen hebt. We nodigen je daarom uit om samen met anderen bij RestoRank van een lekkere maaltijd te komen genieten. RestoRank wordt georganiseerd op vrijdag 18 januari in De Rank; de zaal achter De Wijngaard-kerk in de Kanaalstraat te Oost-Souburg. De maaltijden beginnen om 18.00 uur, de zaal is open vanaf 17.00 uur. Opgave vooraf is noodzakelijk via: 0118-465978 of 0118-465132. RestoRank wordt georganiseerd door Evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg.

Zaterdag 19 januari

Meatloaf tribute

21:00 | Theatercafe Spoetnik

De Meatloaf Tribute band zal 19 januari een avondvullend concert geven in Theatercafé Spoetnik aan de Oude Markt te Vlissingen. Deze professionele uit Tilburg afkomstige band heeft zich helemaal toegespitst op het zo nauwkeurig mogelijk brengen van de onsterfelijke songs van Meatloaf. Dat zanger Frank van Zon daarnaast ook nog eens uiterlijke gelijkenissen vertoont met de Meatloaf zanger versterkt enkel het idee dat je hier met de 'echte' te maken hebt. Aanvang optreden is 21.00 uur.

Boekpresentatie Levend IJzer

16:00 | Boekhandel 't Spui

Boekpresentatie Levend ijzer-Pauline van Lynden en Vanessa Everts. Het boek 'Levend ijzer' gaat over ons leven met ijzer en staal, vanaf het ontstaan van de aarde en onze vroegste smeedkunsten door eeuwen van roest, hergebruik en heruitvinding naar de wetenschappelijke en technische wonderen van vandaag. Het is een ontdekkingsreis in een wereld van reusachtige kracht en baanbrekende prestaties, maar ook van cultuur, erfgoed en onvermoede schoonheid. Zaterdag 19 januari, 16.00 uur, Boekhandel 't Spui, Oude Markt 5, Vlissingen.

Zondag 20 januari

ConcertenVlissingen

11:30 | Zeeuws maritiem muZEEum

In de Pakhuizen van het muZEEum Nieuwendijk 11 Vlissingen. Een optreden door de Argentijnse mezzosopraan Alexandra d’Espinoza en de Russische pianiste Natalia Pavlova is altijd een bijzondere ervaring door hun sprankelende en diepgaande liedvertolkingen. Ze brengen nu liederen van grote componisten uit de Russische en Franse romantiek en impressionisme die elkaar hebben beïnvloed. Zo verbond Tsjajkovski invloeden uit de West-Europese klassieke muziek en Franse literatuur met de Russische muziek.

Maandag 21 januari

Poëzie en ouderdom

14:00 | De Herberg

Ouder worden gaat vanzelf. Maar er is ook de kunst van ouder worden: zin geven en zin vinden in deze fase van het leven. In gedichten over het ouder worden zij soms parels van inzicht verborgen. Ds. Pim Steenbergen verzorgt op maandag 21 januari van 14.00 tot 15.30 uur in De Herberg de laatste middag over 'poëzie en ouderdom'. We lezen gezamenlijk één of meerdere gedichten over een thema van de ouderdom en bespreken dat met elkaar. Een gedicht kan veel in je oproepen. Iedereen, belezen of minder belezen, van harte welkom. Aanvang: 20.00 uur, locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!

Meatloaf tribute in Spoetnik.
Boekpresentatie Levend IJzer op zaterdag 19 januari in Boekhandel 't Spui.