AGENDA

Expositie stadsgezichten

10:00 | De Herberg

Tot en met zondag 3 maart exposeert Wessel Kuiper uit Middelburg in De Herberg. Wessel Kuiper schildert veelal stadsgezichten. Schilderen doet hij sinds zijn jeugd, maar door het volgen van een opleiding aan de Sint Lucas Academie in Kapellen (Antwerpen) heeft hij zijn hobby pas serieus aangepakt. Zijn werk geeft u een mooie kijk op Vlissingen, Middelburg en andere steden. Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!

Expositie Impressies van Vlissingen

10:00 | Filmtheater Scheldehof

Expositie Impressies van Vlissingen - Agnes den Hartogh - t/m 14 februari. Agnes den Hartogh publiceerde onlangs het boek Vlisdingen, het resultaat van november 2016, een maand lang iedere dag een tekening maken om haar nieuwe woonplaats te leren kennen. Maar zij tekende door als illustrator en waarnemer: de tentoonstelling laat veel herkenbare momenten en plekken in Vlissingen zien. Als beeldend kunstenaar liet Agnes zich inspireren door het cultureel erfgoed van de stad: het Scheldekwartier. Haar grote doeken -samengesteld uit verschillende druktechnieken- ademen de sfeer van de historische scheepsindustrie. De toegang is gratis.

Zondag 27 januari

Lezing over Berlijn

14:00 | Boekhandel 't Spui

Op (koop)zondag 27 januari zal de heer Jo Ubags een lezing geven met de titel Berlijn in wording - een cultuurhistorische beschouwing. Geinteresseerden zijn van harte welkom! Boekhandel 't Spui, Oude Markt 5 te Vlissingen

Boekbespreking in De Herberg

15:00 | De Herberg

'Spijkerschrift' van Kader Abdolah: dit is zo'n boek dat je bijblijft. Het speelt gedeeltelijk in Iran, in de overgangstijd van de sjahs naar de ayatollahs, en gedeeltelijk in Nederland waar Kader Abdolah een nieuw bestaan heeft opgebouwd. In hem, en ook in het boek, lopen deze twee werelden door elkaar heen. De rode draad in heel het boek is echter de liefde en de zorg van de zoon voor zijn doofstomme vader en, omgekeerd, de zorg van de vader voor zijn zoon en voor zijn dochter: liefde die tot het uiterste gaat. Neeltje Köther vertelt er over en zal een paar gedeelten voorlezen. Zondag 27 januari om 15.00 uur in De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis.

Woensdag 30 januari

Informatieavond 'Hoogbegaafdheid'

19:30 | Basisschool Tweemaster-Kameleon

Op deze informatieavond vertellen we u eerst wat Hoogbegaafdheid inhoudt, als we het hebben over kinderen in de basisschoolleeftijd. Vervolgens gaan we in op hetgeen deze doelgroep nodig heeft op school en sluiten we af met wat wij bieden in het SterQ-onderwijs. Ook is er de mogelijkheid om na te praten en verdere informatie in te winnen bij de groepsleerkrachten. De avond is bedoeld voor ouders met kinderen in deze doelgroep van 0-12 jaar. Adres: Basisschool Tweemaster-Kameleon, Jan de Priesterstraat 4, Oost-Souburg. Inschrijven: via tweemaster.info.

Voorleesmiddag

14:30 | Walstraat

30 januari is er een voorleesmiddag bij Walstraat 68 te Vlissingen.