Een impressie van de eerste fase van Claverveld. FOTO GEMEENTE VLISSINGEN
Een impressie van de eerste fase van Claverveld. FOTO GEMEENTE VLISSINGEN Foto: Gemeente Vlissingen

Bouw van eerste woningen Claverveld dichtbij

VLISSINGEN - De voorbereidende werkzaamheden voor de eerste fase van nieuwbouwwijk Claverveld tussen West-Souburg en Vrijburg zijn op 1 april afgerond.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dat zegt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen. Ze heeft 992.400 euro vrijgemaakt voor de klus.

De gemeente heeft eerder de watergangen al laten verbreden en vanaf begin februari legt de aannemer een bouwweg en alle ondergrondse voorzieningen aan. Hij is op 1 april klaar. “Daarna kan de bouw van de eerste woningen beginnen”, zegt wethouder John de Jonge van de gemeente Vlissingen.

Populair

De wijk is populair. Van de eerste 21 woningen die in de verkoop zijn gegaan, zijn er 19 verkocht. Door het succes hebben de gemeente en makelaar besloten de eerste fase meteen in zijn geheel bouwrijp te maken. Deze fase telt 78 woningen. Van de rest is ook al een fors deel verkocht en de vrije bouwkavels zijn grotendeels in optie. "De bouw van de woningen op de vrije kavels kan ook in het tweede kwartaal van dit jaar beginnen. De optiehouders zijn momenteel hun droomwoning aan het ontwerpen en in overleg met aannemers", aldus wethouder Sem Stroosnijder.

Maatregelen

Claverveld heeft ook een tweede en derde fase. De gemeente wil deze komend jaar uitwerken.

Voor de bouw van de huizen in de eerste fase heeft ze verkeersmaatregelen genomen. Zo hoopt ze het bouwverkeer in goede banen te leiden. “Het moet veilig gebeuren, omdat basisschool De Wissel in de buurt zit en er een fietspad ligt naar de sportvoorzieningen op Vrijburg", zegt De Jonge.

Verkeersregelaars

Als het nodig is komen er verkeersregelaars. Ook is er eenrichtingsverkeer ingesteld voor de grondwerkzaamheden en de scholen en sportverenigingen zijn aangeschreven. “Laatst lag er veel slik op de wegen. Toen hebben we besloten om niet één, maar drie keer per dag te gaan vegen. We blijven alles goed in de gaten houden.”

Toekomstbestendig

Nieuwbouwwijk Claverveld ligt tussen West-Souburg en Vrijburg. Er komen op termijn in totaal 150 woningen. Alle huizen zijn toekomstbestendig en krijgen een alternatief duurzaam energiesysteem. De wijk is aardgasvrij en alle woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen.

Meer informatie is te vinden op www.claverveld.nl.[l]