Voorjaarsconcert van Accordeola op zondag 10 februari.
Voorjaarsconcert van Accordeola op zondag 10 februari. Foto:

AGENDA

Expositie stadsgezichten

10:00 | De Herberg

Tot en met zondag 3 maart a.s. exposeert Wessel Kuiper uit Middelburg in De Herberg. Wessel Kuiper schildert veelal stadsgezichten. Schilderen doet hij sinds zijn jeugd, maar door het volgen van een opleiding aan de Sint Lucas Academie in Kapellen (Antwerpen) heeft hij zijn hobby pas serieus aangepakt. Zijn werk geeft u een mooie kijk op Vlissingen, Middelburg en andere steden. Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!

Expositie Impressies van Vlissingen

10:00 | Filmtheater Scheldehof

Expositie Impressies van Vlissingen - Agnes den Hartogh - t/m 14 februari. Agnes den Hartogh publiceerde onlangs het boek Vlisdingen, het resultaat van november 2016, een maand lang iedere dag een tekening maken om haar nieuwe woonplaats te leren kennen. Maar zij tekende door als illustrator en waarnemer: de tentoonstelling laat veel herkenbare momenten en plekken in Vlissingen zien. Als beeldend kunstenaar liet Agnes zich inspireren door het cultureel erfgoed van de stad: het Scheldekwartier. Haar grote doeken -samengesteld uit verschillende druktechnieken- ademen de sfeer van de historische scheepsindustrie. De opening vindt plaats op 13 januari om 15.00 uur in het Vlissings Filmtheater Scheldehof, Peperdijk 263. Agnes zal de totstandkoming van het boek Vlisdingen toelichten, maar vooral vertellen over de bijzondere technieken die zij gebruikt om 'de huid' en het DNA van het Scheldekwartier te vertalen. De toegang is gratis.

Zaterdag 9 februari

Workshop tropische bloemen schilderen

13:30 | Estilo Tropical

Heb je in deze grijze februarimaand even behoefte aan warmte en kleur? Kom op zaterdagmiddag 9 februari naar Estilo Tropical in Vlissingen en volg de workshop tropische bloemen tekenen en schilderen. Je leert de fijne kneepjes en trucjes van illustrator Agnes den Hartogh, zoals kleuren mengen met aquarelpotloden, het opbouwen in lagen van een aquarel en je gaat met een bijzondere leporello naar huis. Een heel persoonlijk en kleurrijk Valentijnscadeau voor jezelf of voor een ander. Dompel jezelf even helemaal onder in deze kleurrijke tropische wereld. Locatie: Estilo Tropical, Kleine Markt 5 in Vlissingen. Opgave via 06-24668136 of info@filiaalvlissingen.nl.

Concert met Inspiration

20:00 | Historische Kerk

Zaterdag 9 februari concert in de Historische Kerk Souburg met Gospelkoor Inspiration, aanvang 20.00 uur. Het koor Inspiration brengt vlot eigentijdse gospel liederen afgewisseld met wat rustigere nummers. De teksten worden afwisselend in het Nederlands, Engels of Spaans gezongen. Het repertoire bestaat naast gevoelige ballads uit spetterende en swingende nummers. Waar nodig wordt een korte uitleg gegeven over de inhoud van de tekst. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera in de Lange Zelke te Vlissingen en de Kanaalstraat te Oost Souburg en bij Sierspeld Naaimachines en Handwerken in de Kanaalstraat te Oost Souburg. Kaarten zijn ook te bestellen via www.historischekerksouburg,nl of kaarten@historischekerksouburg.nl.

Back to the original disco

21:00 | De Piek

Op 9 februari organiseert De Piek in Vlissingen een gave disco party. Echt heel anders dan de standaard disco feestjes. Met een verlichte dansvloer, een zaal vol spiegelbollen en deejays die vergeten disco tracks draaien wordt het een echt ouderwets leuk feest. En nog origineler dan ooit tevoren want bezoekers mogen in de platen bakken vol met vinyl zoeken naar hun favoriete disco plaat. Regel op tijd je ticket want vol = vol!

Zondag 10 februari

Voorjaarsconcert Accordeola

14:30 |

De Vlissingse Accordeon Vereniging Accordeola bestaat dit jaar 60 jaar en start het feestjaar met dit optreden. Speciaal voor iedereen toegankelijk in het Atrium van Ter Reede in Vlissingen, brengen zij een diversiteit aan muziek ten gehore. U zult geen hoempapa muziek krijgen, wel prachtige ballades, een tikkeltje tango en zelfs een heus drum-stuk. Kortom, dit wilt u toch niet missen? Heb je ook ooit de accordeon bespeelt? Kom dan zeker luisteren om die oude kriebels weer leven in te blazen. Wij hebben altijd plaats voor nieuwe leden.

Woensdag 13 februari

Valentijnlunch

12:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Op woensdag 13 februari serveert De Burgerij weer een heerlijke lunch, die deze maand geheel in teken staat van Valentijnsdag! Ons wijkcentrum de Burgerij is daar een uitgelezen locatie voor gezien de steeds groeiende groep Paauwenburgers die aansluit bij de maandelijkse lunch! Heeft U een buurman/buurvrouw, familielid of kennissen die U graag wilt meenemen deze middag? Van harte welkom! De lunch begint om 12.00 uur. Opgeven via tel. 0118-855523 b.g.g. 06-83090673, Van Hogendorpweg 58a, Vlissingen.

Tropische bloemen schilderen in Estilo Tropical.