ConcertenVlissingen presenteert Valentina Tóth.
ConcertenVlissingen presenteert Valentina Tóth. Foto:

AGENDA

Woensdag 13 februari

Expositie stadsgezichten

10:00 | De Herberg

Tot en met zondag 3 maart a.s. exposeert Wessel Kuiper uit Middelburg in De Herberg. Wessel Kuiper schildert veelal stadsgezichten. Schilderen doet hij sinds zijn jeugd, maar door het volgen van een opleiding aan de Sint Lucas Academie in Kapellen (Antwerpen) heeft hij zijn hobby pas serieus aangepakt. Zijn werk geeft u een mooie kijk op Vlissingen, Middelburg en andere steden. Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!

Expositie Impressies van Vlissingen

10:00 | Filmtheater Scheldehof

Expositie Impressies van Vlissingen - Agnes den Hartogh; t/m 14 februari. Agnes den Hartogh publiceerde onlangs het boek Vlisdingen, het resultaat van november 2016, een maand lang iedere dag een tekening maken om haar nieuwe woonplaats te leren kennen. Maar zij tekende door als illustrator en waarnemer: de tentoonstelling laat veel herkenbare momenten en plekken in Vlissingen zien. Als beeldend kunstenaar liet Agnes zich inspireren door het cultureel erfgoed van de stad: het Scheldekwartier. Haar grote doeken -samengesteld uit verschillende druktechnieken- ademen de sfeer van de historische scheepsindustrie. De opening vindt plaats op 13 januari om 15.00 uur in het Vlissings Filmtheater Scheldehof, Peperdijk 263. Agnes zal de totstandkoming van het boek Vlisdingen toelichten, maar vooral vertellen over de bijzondere technieken die zij gebruikt om 'de huid' en het DNA van het Scheldekwartier te vertalen. De toegang is gratis.

Valentijnlunch

12:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Op woensdag 13 februari serveert De Burgerij weer een heerlijke lunch, die deze maand geheel in teken staat van Valentijnsdag! Ons wijkcentrum de Burgerij is daar een uitgelezen locatie voor gezien de steeds groeiende groep Paauwenburgers die aansluit bij de maandelijkse lunch! Heeft U een buurman/buurvrouw, familielid of kennissen die U graag wilt meenemen deze middag? Van harte welkom! De lunch begint om 12.00 uur. Opgeven via tel. 0118-855523 b.g.g. 06-83090673, Van Hogendorpweg 58a, Vlissingen. Wij hopen veel Paauwenburgers te mogen begroeten!

Donderdag 14 februari

Love is in the air

13:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Op 14 februari van 13.00-16.00 uur vinden er diverse activiteiten plaats in De Burgerij, Van Hogendorpweg 58A te Vlissingen. Activiteiten zijn: dans workshop, handverzorging, modeshow met optreden, Valentijns quiz, rozen + wenskaartje, loting + prijzen.

Liefdescollege

20:15 | De Verwachting

Voorstelling in het kader van Valentijnsdag. Je wist niet dat er nog zoveel te leren viel. En te lachen. Over de liefde. Tijdens dit college regent het veelal hilarische facts en bruikbare tricks bij alle liefdesperikelen van voor tot achter. Dit alles doorspekt met flirttips, nuttige lesjes in eerste indruk, handige hulpjes bij powerhouding en oogcontact. Wondermiddeltjes die je huidige roestige liefdesleven helpen opkrikken; en zelfs oude verloren liefdes weer doen herleven. En het mooiste is, het is niet interactief dus je kunt thuis gewoon oefenen. Tekst en Spel: Renate Reijnders. Donderdag 14 februari, 20.15 uur, De Verwachting in Ritthem. Kaarten en info: www.theatersaanzee.com

Vrijdag 15 februari

RestoRank

18:00 | Evangeliegemeente De Wijngaard

De avonden worden al wat langer en het is weer wat gemakkelijker om 's avonds nog de deur uit te gaan voor een gezellig samenzijn onder het genot van een lekkere maaltijd. Dit kan bij RestoRank als u alleengaand bent of weinig financiële middelen hebt. We nodigen u van harte uit bij RestoRank op vrijdag 15 februari. RestoRank wordt op elke 3e vrijdag van de maand georganiseerd in de "De Rank"; de zaal achter De Wijngaard-kerk in de Kanaalstraat. De maaltijden beginnen om 18.00 uur, de zaal is open vanaf 17.00 uur. Opgave vooraf is noodzakelijk via tel. 0118-465978 of 0118-465132 of restorank@gmail.com. RestoRank wordt georganiseerd door Evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg.

Zaterdag 16 februari

Rommelmarkt

9:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Zaterdag 16 februari organiseert Wijkcentrum de Burgerij weer een grote "sla je slag" rommelmarkt. Iedereen is van harte welkom van 9.00 tot 13.00 uur. Er zijn vele koopjes en alles moet weg tegen opruimprijzen! Alle kleding moet weg: € 0,50 per stuk! Dus... kom je slag slaan! Wijkcentrum de Burgerij, Van Hogendorpweg 58a, Vlissingen (Paauwenburg), wijkcentrumdeburgerij@gmail.com, tel. 0118-855523/06-83090673. Laat deze kans niet voorbijgaan, we zien U 16 februari!

Zondag 17 februari

ConcertenVlissingen

11:30 | Zeeuws maritiem muZEEum

ConcertenVlissingen in de Pakhuizen van het muZEEum Nieuwendijk 11 Vlissingen. ValentinaTóthis een multi-talent, niet alleen als pianiste maar ook als actrice bereikt ze het hoogste niveau. Ze speelde al op 15 jarige leeftijd in de Carnegie Hall New York. Won de Diapason d'Or ('gouden stemvork') met haar debuut-cd 'Hungarian Horizons', de belangrijkste onderscheiding in het Franse cultuurgebied. Valentina is van Hongaarse afkomst en heeft een sterke band met volksmuziek uit de Balkan, welke door BélaBartok maar ook door Erno Von Dohnanyi als leidraad werden gebruikt bij veel van hun composities. Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets.

Maandag 18 februari

Themamiddag Senioren Vereniging

13:30 | Ter Reede

De Senioren Vereniging Walcheren organiseert op maandag 18 februari een themamiddag in woonzorg centrum "Ter Reede" te Vlissingen, Vredehoflaan 370 in zaal 't Speelhuus. Vóór de pauze wordt een optreden verzorgd door "Het Walchers Costuum" met een klederdracht voorstelling. Na de pauze met koffie/thee en en koekje is er weer bingo met mooie prijzen. Alle leden en niet-leden zijn van harte welkom en de toegang is gratis. We hopen weer op een leuke middag. Aanvang van de middag is om 13.30 uur, zaal open vanaf 13.00 uur.

Dinsdag 19 februari

Mantelzorgcafé

19:00 | De Herberg

Dinsdag 19 februari is het Mantelzorgcafé weer open voor mantelzorgers. Om elkaar te ontmoeten en samen van gedachten te wisselen over de zorg die je geeft. Vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur in 'De Herberg' op het Bellamypark. Vindt u het lastig om alleen in het donker over straat te gaan? Bel Manteling, 0118-553530 zodat we een oplossing voor u kunnen vinden.

Renate Reijnders, de cabaretier die de voorstelling Liefdescollege opvoert.