Vespers en maaltijd in 40-dagentijd

VLISSINGEN - In de Sint Jacobskerk wordt in aanloop naar Pasen op woensdagavond een vesper gehouden. Een goede gelegenheid voor inkeer, meditatie en stilte. Thuis lukt dat soms niet zo goed, maar in de kerk gaat dat gemakkelijker. Met elkaar zitten we bij een nis en volgen steeds dezelfde opzet. Het is een korte viering met gebed, zang, lezing, stilte en muziek.

De eerste vesper is het Aswoensdag; dat zal dan ook centraal staan. De zes vespers zijn als het ware rustplaatsen, oasen in de woestijn. De vespers worden georganiseerd door de Raad van Kerken te Vlissingen. Ze zijn dus oecumenisch van opzet en worden geleid door een voorganger uit de deelnemende kerken. Wilt u op weg naar Pasen een moment van inkeer en verstilling, maar met anderen, dan bent u van harte welkom. Na de viering, die ten hoogste drie kwartier duurt, drinken we samen nog wat.

Locaties
De Herberg op het Bellamypark 151 organiseert op twee avonden in de 40 dagen een sobere maaltijd om 18.15 uur, op 20 maart en 10 april. Wie wil, kan dan eerst eten en daarna eventueel deelnemen aan de vespers in de kerk. Voor deze maaltijd graag aanmelden door een mail naar: w.alserda@pkn-vlissingen.nl
Locatie Vespers: Sint Jacobskerk: 6, 13, 20 en 27 maart, 3 en 10 april. Tijdstip: 19.30 uur.
Locatie Maaltijd: de Herberg Bellamypark 151: 20 maart en 10 april. Tijdstip: 18.15 uur. [l]