toerisme-willem-woznitza
toerisme-willem-woznitza Foto:

Zeeland zoekt toeristisch coördinator

VLISSINGEN - Toeristisch Ondernemend Zeeland is op zoek naar een coördinator om de sector te versterken. De provincie Zeeland stelt hiervoor de komende drie jaar 50.000 euro per jaar beschikbaar, meldt ze donderdag.

DOOR BRITTA JANSSEN

Op allerlei manieren wordt er in Zeeland gewerkt aan het versterken van het toerisme. Om die activiteiten te stroomlijnen en waar mogelijk te bundelen, hebben brancheorganisaties als Koninklijke Horeca Nederland, Recron, VeKaBo en Hiswa zich verenigd in de TOZ (Toeristisch Ondernemend Zeeland).

Imago

De TOZ overlegt onder meer met het provinciebestuur over plannen voor de toekomst. De coördinator moet zorgen voor een eenduidig geluid vanuit de koepel over onderwerpen als het imago van de toeristische sector, de arbeidsmarkt, duurzaamheid en energietransitie en de omgevingskwaliteit.

Evalueren
‘De coördinator moet een aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor de verschillende toeristische partijen’, laat de provincie donderdag weten. ‘Hij of zij moet de gezamenlijke strategie uitbouwen en uitvoeren. Op dit moment draait de TOZ nog hoofdzakelijk dankzij de inspanning van vele vrijwilligers, maar mist organisatiekracht. De coördinator moet dit veranderen.’
Naast de provincie dragen ook de TOZ-partijen en Economische Impuls Zeeland de komende drie jaar financieel bij aan het aantrekken van de coördinator. Na die drie jaar evalueren zij de bijdrage van de nieuwe functionaris.[l]