Terrein tussen Dok en Koudenhoek krijgt metamorfose

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat het terrein tussen Dok van Perry en parkeerterrein Koudenhoek herinrichten.

DOOR EUGÈNE DE KOK

De bouw van blok A van het deelproject Bestevaer laat zeker nog een paar jaar op zich wachten, nu ontwikkelaar AM Zeeland heeft gezegd zich eerst te willen richten op het ontwikkelen van blok C op de Stenenbeer.

Op het braakliggende terrein tussen Dok van Perry en het parkeerterrein ligt een bouwweg die veel door wandelaars en fietsers wordt gebruikt, die naar de binnenstad gaan. Vooral na een regenbui ziet deze weg er slecht uit.

Vlissingen laat daarom de bestrating en verharding vernieuwen. Ze laat ook de verlichting maken en paaltjes plaatsen om sluipverkeer naar de Stenenbeer tegen te gaan. Het voetbalveldje, dat een paar jaar geleden op verzoek van een inmiddels verhuisd gezin is aangelegd, verdwijnt. Er komt een bloemenveld voor in de plaats, ook met het oog op de biodiversiteit. Op de rand van het parkeerterrein worden verder enkele bomen geplaatst, zodat bewoners het zicht op de auto’s wordt ontnomen.

Postkantoor

Het college van burgemeester en wethouders schat de kosten van de herinrichting in op 20.000 euro. AM bouwt op de Stenenbeer zeven woningen en meerdere appartementen in de stijl van het voormalige postkantoor op deze locatie. Daarnaast legt ze parkeerplaatsen aan.[l]