Vrijwilligers en hun maatjes aan de wandel

VLISSINGEN - Vrijwilligers van Manteling gaan op dinsdagmiddag 26 maart samen met hun maatje aan de wandel. De vrijwilligers bezoeken geregeld een maatje die te kampen heeft met psychische problemen. De wandeling is in het kader van de Week van de Psychiatrie.

De deelnemers kunnen kiezen uit diverse wandelingen over het strand en de boulevard van Vlissingen. Na afloop is iedereen welkom om na te praten en nieuwe contacten op te doen met koffie en gebak bij strandtent Pier 7. Adriënne Borger, coördinator van Manteling vertelt: “Als je psychische problemen hebt (gehad), is het niet altijd makkelijk om contacten te maken of om daarover te vertellen aan anderen.

Door vrijwilligers en hun maatjes met elkaar in contact te brengen tijdens de wandeling maak je dat op een laagdrempelige manier mogelijk.

Zichtbaar

Het thema van de Week van de Psychiatrie is ‘Zichtbaar’ Het doel is onder meer om psychiatrie onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken. Behalve de vrijwilligers en hun maatje zijn ook mensen die willen kijken of dit vrijwilligers werk iets voor hen is, van harte welkom om mee te wandelen” Dan wel graag vóór vrijdag 22 maart aanmelden bij Manteling: 0118- 553530 of per email: info@mantelingwalcheren.nl.” [l]