Muziekgroep Zokantook.
Muziekgroep Zokantook. Foto:

AGENDA

Woensdag 20 maart

Anker Inloophuis

10:00 | Inloophuis

Op woensdag 20 maart bent u van harte welkom in Het Anker Inloophuis van Sta-Op-Zorg voor koffie/thee, praatje, en spelletejs zoals biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, shaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd.

Sobere maaltijd

18:15 | De Herberg

In de veertigdagentijd willen we ons voorbereiden op Pasen. Naast de kerkdiensten op zondag worden er op de woensdagavonden vespers gehouden. Dit jaar worden er ook twee sobere maaltijden in De Herberg georganiseerd, op 20 maart en 10 april a.s.. De sobere maaltijden beginnen om 18.15 uur. Met de maaltijd wordt stil gestaan bij onze dagelijkse omgang met soberheid en solidariteit. Het is een goede manier de hectiek van het alledaagse leven even te doorbreken. Rond 19.00 uur ronden we de maaltijd af zodat een ieder die dat wil naar de aansluitende vesper in de kerk kan gaan. De maaltijd wordt georganiseerd in samenwerking met de ZWO en waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd. Graag wel even opgeven dat u/jij komt. Dit kan via email: w.alserda@pkn-vlissingen.nl. Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen.

Donderdag 21 maart

Bijbels koken

18:00 | De Herberg

Op donderdag 21 maart verzorgt Martin Dekker een workshop Bijbels koken in de Herberg. Er wordt een 4-gangen menu gekookt met een hapje vooraf en iets lekkers bij de koffie/thee na het dessert. De gerechten verwijzen naar de Joodse gebruiken tijdens de viering van Pesach. In verband met de beperkte ruimte en de kookgelegenheid is het aantal deelnemers maximaal 10. Informatie en aanmelden bij Martin Dekker, telefoon 06-54640259, e-mail mdekker@zeelandnet.nl. Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen.

Zaterdag 23 maart

Boekenmarkt bij Vlijt en Volharding

10:00 | Clubgebouw De Blazer

Nog steeds niet toe aan een e-reader? Genoeg van alle digi-games? Dat komt goed uit want op zaterdag 23 maart a.s. houdt de Souburgse Muziekvereniging Vlijt en Volharding weer een boekenmarkt. Naast de boeken kunt u ook terecht voor gezelschapsspelletjes, puzzels en natuurlijk diverse soorten geluidsdragers. De inmiddels traditionele boekenmarkt wordt gehouden in het eigen clubgebouw "de Blazer" aan de Ritthemsestraat 45 in Oost-Souburg. De boekenmarkt duurt van 10:00 tot 15:00 uur.

Zondag 24 maart

Muziekgroep Zokantook

14:30 | Woonzorgcentrum Scheldehof

Zokantook is een muziekgroep of een groep die muziek maakt uit Vlissingen die inmiddels dertien jaar bestaat. In de huidige samenstelling zijn 6 personen actief. Wij onderscheiden ons door een specifiek repertoire van bekende popsongs en liedjes uit de jaren 50, 60 tot heden. Onze uitzonderlijke begeleiding bestaat uit 2 muzikanten die meerdere instrumenten bespelen en het enthousiasmeren van het publiek op de manier zoals alleen Zokantook dit kan. Onze taak, is uw vermaak. In deze bezetting speelt Zokantook op zondag 24 maart in de Brasserie van het schitterend nieuwe woonzorgcentrum Scheldehof aan de Peperdijk 263 in Vlissingen. Aanvang 14.30 uur. Toegang gratis.

Taizéviering

17:00 | Sint Jacobskerk

Op zondagavond 24 maart zal er weer een Taizéviering plaatsvinden in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Deze viering begint om 17 uur en zal ongeveer drie kwartier duren. De bijeenkomst heeft een open karakter; en iedereen mag komen meevieren. De Taizévieringen kenmerken zich door stilte, Bijbellezing, muziek, gebed; dit alles in een sobere vorm. Deze bijeenkomsten zijn geïnspireerd op de vieringen zoals die plaatsvinden in de oecumenische kloostergemeenschap van Taizé in het zuiden van Frankrijk, al jaren een inspiratiebron voor jong en oud. De Taizégemeenschap werd na de Tweede Wereldoorlog opgezet als een protestantse klooster. In deze samenkomst wordt gezongen uit de Taizébundels; liederen zoals die ook gebruikelijk zijn in de Taizégemeenschap. Marjo Schillings (zang), Jos Vogel (piano) en diverse andere musici verlenen medewerking.