Voedzaam project CBS De Wissel

VLISSINGEN - Basisschool CBS De Wissel in Vlissingen staat deze periode een aantal weken lang in het teken van het project Voeding.

Alle kinderen van deze school leren deze weken enorm veel over allerlei zaken die te maken hebben met datgene dat we als mensen iedere dag nodig hebben: Voedsel.

Leerlingen van De Wissel leren onder meer over gezond en ongezond voedsel, leren allerlei minder bekende soorten voedsel te proeven en te waarderen, maken kennis met processen van de voedselindustrie. In de omgeving van de school bezoeken verschillende groepen kleine (zelfstandige) voedselproducenten in de nabije omgeving van de school.

Ook wordt er aandacht besteed aan de sociale component van wat voeding voor mensen betekent: Het nuttigen van maaltijden is vaak een sociaal gebeuren waarbij men elkaar ontmoet. Bezoeken aan restaurants en daar letterlijk in de keuken kijken, horen hier ook bij. Maar ook een bezoek aan de Voedselbank, om hier ook inzicht te krijgen in het noodzakelijke werk dat men daar doet. Ook bezoeken kinderen het woonzorgcentrum Scheldehof om de bewoners aldaar met de door hen zelf gebakken pannenkoeken blij te maken. Zo zie je maar dat voeding een broodnodig iets is in meerdere opzichten en dat je hier zeer enthousiast van kunt worden.

Projectpresentatie

Alle ouders en andere belangstellenden kunnen de beide schoolgebouwen bezoeken tijdens de projectpresentaties op donderdag 28 maart tussen 15.30 en 17.00 uur.[l]