Medailleregen voor Vlissingse Turnsters

VLISSINGEN - De Vlissingse Turn Vereniging heeft bijzonder goed geturnd tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd die afgelopen weekend in Sprang-Capelle gehouden werd.

Tijdens deze voorwedstrijd heeft Danique Minnaard de beste wedstrijd van haar carrière geturnd in de categorie junior F, waarbij zij als winnaar uit de bus kwam en tevens een eerste plaats haalde op sprong, brug en balk. Myrthe Jellema werd in deze categorie keurig tweede en won de vloer. Ook Quinty Vreeke turnde een uitstekende wedstrijd in de categorie jeugd 1 D 3 door het klassement te winnen met een eerste plaats op sprong en vloer. Top tien noteringen waren er in dezelfde categorie voor Gabriëlle Bruins Slot en Jasmijn van Noort, terwijl Yasmine Kloek het onderdeel balk op haar naam schreef.

Op zondag werd er opnieuw in Sprang Capelle geturnd. In de categorie instap D 2 mocht Gwenn Geldof op de hoogste trede van het podium plaatsnemen, mede dankzij de eerste plaats op vloer. Julia Owiesek werd hier vijfde. Bij de instap D 1 scoorde Mara Eckhardt een mooie zilveren medaille met winst op balk en Sarina Quist eindigde op de vijfde plaats. Maren Matthijsse en Jennifer Verplanke maakten het feestje compleet door in de categorie jeugd D 1 als eerste en tweede te eindigen, waarbij Maren ook nog de sprong won.

Ook goud was er voor Jimena Blommaert in de categorie pupil 1 D 1, terwijl Lois Verveer zilver haalde bij de pupil 2 D 2. Ook Isa Schouten turnde zich nog in de top tien.

Voor complete uitslagen zie de website van de vereniging: www.vtv-vlissingen.nl.[l]