Optreden Marco Paulo
Optreden Marco Paulo Foto:

AGENDA

Donderdag 28 maart

Workshop DigiD machtigen

10:00 | ZB Bibliotheek Vlissingen

Zaken regelen met de overheid kun je doen via je DigiD. Wanneer je sommige zaken liever niet zelf regelt, kun je iemand anders machtigen om dit voor je te doen. Die persoon heet dan de gemachtigde. Je geeft niet je DigiD aan die persoon, maar een speciale machtiging. In de workshop leer je hoe dit moet. Wij adviseren om de workshop te bezoeken samen met de persoon die je wilt machtigen. Locatie: ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7 in Vlissingen. Toegang gratis. Meenemen: laptop of tablet, en oplader (de Bibliotheek kan ook een pc ter beschikking stellen); en je DigiD-inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord). Aanmelden kan via het sturen van een e-mail naar cursusvlissingen@dezb.nl.

Vrijdag 29 maart

Muziekdag

13:00 | Walstraat 68

Vrijdag 29 maart wordt er bij Walstraat 68 van 13.00 tot 16.00 een muziekdag gehouden. Er zullen dan verschillende stukken op de piano gespeeld worden.

Zaterdag 30 maart

Rommelmarkt

9:00 | Het Bolwerk

Zaterdag 30 maart organiseert Dansgroep Vlissingen Internationaal weer een geweldige rommelmarkt. Hier is altijd wel iets leuks te vinden. Van 09.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom in onze danszaal in Het Bolwerk, Lindeijerlaan 8, 4386 EA Vlissingen. Dit is naast de kerk in het winkelcentrum Papegaaienburg.

Voorjaarsmarkt

10:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Zaterdag 30 maart luidt Wijkcentrum de Burgerij de Lente in, vanaf 10.00 tot 15.00 uur voorjaarsmarkt aan de van Hogendorpweg 58A. Naast vele kraampjes wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en draait Het Rad van Fortuin. Opbrengst voor Wijkcentrum de Burgerij. Info: wijkcentrumdeburgerij@gmail.com. Tel: 0118-855523 b.g.g. 06-83090673.

Voorjaarsconcert

14:30 |

Zaterdag 30 maart geeft het Zeeuws mandoline- en gitaarorkest een gratis concert in Verpleeghuis ‘Scheldehof’ in Vlissingen. Het is een vrolijk en gevarieerd programma: drie dansen van Shostakovich, Russische volksliederen in een bewerking van Keith Harris, een prachtig Ave Maria van de bekende Astor Piazolla, en een barok stuk van Mozarts vader. Het orkest krijgt versterking van het Vlaamse mandoline- en gitaargezelschap ‘Senza Nome’. Het geheel staat onder leiding van Marina Eckhardt. Meer informatie: www.marinaeckhardt.nl. Verpleeghuis ‘Scheldehof’, Peperdijk 263, 4381 EN Vlissingen.

Optreden Fred Piek

11:30 | Historische Kerk

Het toerisme in Zeeland zit in de lift. Reden voor Fred Piek om samen met A Quadrant een heuse Zeeland weekend te ondernemen. Ze gaan op zoek naar de fijne, nog ongerepte pareltjes langs de kust, nl de kleine cultuurpodia. Fred Piek was oprichter en stem van het succesvolle Fungus. Met Kaap'ren varen scoorde de uitvinders van de Nederlandse folkrock een hit. Je kent Fred Piek vast ook als zanger van de Amazing Stroopwafels. De hit Oude Maasweg werd dankzij Tour de France-Langs de lijn een stevige blijver in de jaarlijkse Top 2000. Fred Piek en A Quadrant: zondag 31 maart 11.30 uur: Souburg Cultureel, historische kerk in Oost-Souburg.

Zondag 31 maart

ConcertenVlissingen

11:30 | Zeeuws maritiem muZEEum

ConcertenVlissingen presenteert Klára Würtz piano solo In de Pakhuizen van het muZEEum Nieuwendijk 11 Vlissingen. Klára Würtz, een van de prominentste Hongaarse pianisten van haar generatie, wordt in superlatieven geschreven. Het is dan ook een eer om haar op ons podium te mogen verwelkomen. Ze won vele prestigieuze prijzen en speelde in honderden concertzalen wereldwijd. Klára Würtz heeft een uitzonderlijk charisma en betovert haar publiek met pianistische finesse waarbij ze de muziek laat ademen en met een natuurlijke schoonheid voor zichzelf spreken. Ze speelt uit de klassieke periode werk van de Oostenrijker Haydn, bekend om snel afwisselende akkoorden, abrupte wisselingen en mineur harmonieën. Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets

Optreden Marco Paulo

14:00 | Woonzorgcentrum Theo van Doesburg

Optreden volkszanger Marco Paulo tijdens de doorkomst door woonzorgcentrum Theo van Doesburg te Vlissingen van de hardlopers en wandelaars van CityTrail Vlissingen. U komt toch ook even langs in ons mooie en groene overdekte atrium.

Lezing Jan van Mersbergen

15:00 | Boekhandel 't Spui

Op de laatste dag van de Boekenweek geeft Jan van Mersbergen een lezing over zijn pas verschenen boek De onverwachte rijkdom van Altena. Na afloop signeert hij. Iedereen is van harte welkom. Toegang gratis. Boekhandel 't Spui, Oude Markt 5 te Vlissingen

Woensdag 3 april

Inloophuis

10:30 | Inloophuis

Op woensdag 3 april bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje, en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd. Iedereen van harte welkom!

Vertelconcert

20:00 | Zeeuws maritiem muZEEum

Met de verhuizing dit seizoen van ConcertenVlissingen naar de Pakhuizen van het muZEEum te Vlissingen is er een nieuwe dynamiek ontstaan rondom onze concertserie. Op woensdag 3 april werken de Vrienden van het muZEEum en ConcertenVlissingen samen met een vertelconcert over de debuut CD van Femke Steketee en Tobias Borsboom. Op deze avond zal Celia Swart een toelichting geven op haar werk en zal het werk van de andere musici worden toegelicht. De CD gaat een vleugje Zeeland bevatten met o.a. een nieuwe compositie van de razend populaire én Vlissingse componiste Celia Swart (net afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag) en een Lullaby van de vader van Femke, Huug Steketee.

3-delige printtechnieken

9:00 | Filiaal Vlissingen

Filiaal Vlissingen. 3, 10 en 17 april: maak in een 3-delige cursus kennis met de veelzijdige verrassingen van experimentele druktechnieken: monotype, sjabloon, hout- of karton- of gelatineprint, maar ook diverse stempelvormen. Je eigen ontwerp of thema in een patroon of deel van een collage. Je leert denken in vorm-restvorm en ontdekt dat het drukproces nooit ophoudt. We werken veel met niet voor de hand liggende materialen en in kleine groepen, dus veel aandacht voor je eigen proces! Opgave via 06-24668136 of info@filiaalvlissingen.nl.

Vertelconcert
Voorjaarsconcert
Lezing Jan van Mersbergen
ConcertenVlissingen