Themadienst
Themadienst Foto: Wim Staat

AGENDA

Woensdag 3 april

Inloophuis

10:30 | Inloophuis

Op woensdag 3 april bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje, en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd. Iedereen van harte welkom!

Vertelconcert

20:00 | Zeeuws maritiem muZEEum

Met de verhuizing dit seizoen van ConcertenVlissingen naar de Pakhuizen van het muZEEum te Vlissingen is er een nieuwe dynamiek ontstaan rondom onze concertserie. Op woensdag 3 april werken de Vrienden van het muZEEum en ConcertenVlissingen samen met een vertelconcert over de debuut CD van Femke Steketee en Tobias Borsboom. Op deze avond zal Celia Swart een toelichting geven op haar werk en zal het werk van de andere musici worden toegelicht. De CD gaat een vleugje Zeeland bevatten met o.a. een nieuwe compositie van de razend populaire én Vlissingse componiste Celia Swart (net afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag) en een Lullaby van de vader van Femke, Huug Steketee.

3-delige printtechnieken

9:00 | Filiaal Vlissingen

Filiaal Vlissingen. 3, 10 en 17 april: maak in een 3-delige cursus kennis met de veelzijdige verrassingen van experimentele druktechnieken: monotype, sjabloon, hout- of karton- of gelatineprint, maar ook diverse stempelvormen. Je eigen ontwerp of thema in een patroon of deel van een collage. Je leert denken in vorm-restvorm en ontdekt dat het drukproces nooit ophoudt. We werken veel met niet voor de hand liggende materialen en in kleine groepen, dus veel aandacht voor je eigen proces! Opgave via 06-24668136 of info@filiaalvlissingen.nl

Donderdag 4 april

Illustreren

9:00 | Filiaal Vlissingen

Filiaal Vlissingen, 5 donderdagochtenden vanaf 4 april: Illustreren: met een kleine groep gaan we iedere week aan de slag met een ander thema. Je maakt kennis met nieuwe invalshoeken en andere materialen om dit thema te visualiseren en te illustreren naar jouw beeld. Ik probeer iedereen op zijn/haar niveau te begeleiden en op een inspirerende manier zoveel mogelijk uit je te halen of je aan te leren. Opgave via 0624668136 of info@filiaalvlissingen.nl.

Digitaal Nalaten

10:00 | ZB Bibliotheek Vlissingen

Ons leven is steeds digitaler geworden. We zijn zelf vaak al online actief. Instanties en overheden regelen hun zaken steeds vaker digitaal. Op advies beveiligen we online gegevens goed met wachtwoorden die niemand weet of kan raden. Maar wat als je komt te overlijden? Dan kan niemand bij jouw gegevens. In de workshop Digitaal nalaten kom je te weten waar je zelf op moet letten en wat je kunt regelen voor jouw nabestaanden. Ook biedt deze workshop houvast voor nabestaanden die te maken krijgen met een digitale nalatenschap. Wij adviseren u samen met een persoon te komen die betrokken zal zijn bij uw digitale nalatenschap. Locatie: ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7 in Vlissingen. Gratis toegang. Aanmelden kan via een e-mail naar cursusvlissingen@dezb.nl.

Videoverhalen

20:00 | De Herberg

Donderdagavond 4 april om 20.00 uur laat Annegien Heij een samenvatting zien van verschillende speciale diensten vanuit de St. Jacobskerk. Het gaat bijvoorbeeld om de opening van het Michiel de Ruyterjaar, maar ook 700 jaar St. Jacobskerk. Daarnaast kunnen we kijken naar een stukje Seasunday, een doopdienst en een Paasdienst met de Paasbrunch, en een gedeelte van het interview met Franca Treur door Annemiek Schrijvers. Iedereen weer van harte welkom! Vanzelfsprekend is er na afloop en tussen door in de pauze volop gelegenheid om met elkaar en met Annegien door te praten over de verhalen die worden verteld. Aanvang: 20.00 uur, locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!

Vrijdag 5 april

Inloophuis

13:30 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Op 5 april bent u weer van harte welkom bij Inloophuis "De Ontmoeting" in de evangeliegemeente 'De Wijngaard' in Oost-Souburg. Er is ruimte voor ontmoeting, gesprek en gezellig samenzijn. Naast gratis koffie/thee en zelfgemaakte traktaties is er ook een brei/haaktafel, verkoop van z.g.a.n. kleding , tassen, schoenen etc. (voor een zacht prijsje) . Er is ook een boekenhoek, met nieuwe en tweedehands christelijke boeken, DVD`s en CD`s. Er kunnen ook spelletjes gedaan worden. We zijn open van 13.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie bel 06-37448634.

Zaterdag 6 april

Rommelroute in wijk vredehof

9:00 | wijk Vredehof

Op zaterdag 6 april vindt alweer voor de 4e keer de rommelroute plaats in de groenste en mooiste wijk van Vlissingen, wijk Vredehof onderaan de Boulevard. Vanaf 09.00u start de verkoop. Bij zo'n 50 woningen zetten de bewoners hun koopwaar buiten. U bent van harte welkom om te komen snuffelen en struinen.

Zondag 7 april

Themadienst

10:00 | Dorpskerk Ritthem

In de dorpskerk van Ritthem wordt zondag 7 april, aanvang 10.00 uur, een dienst gehouden over het thema 'Samen dragen we de last', dat verband houdt met het paasproject van de kinderen. Deze is voorbereid door de Commissie Bijzondere Diensten. Koor De Vlis-Singers onder leiding van Epjan Kwast verleent medewerking aan de dienst. Na afloop is er koffie en thee.

Evensong

17:00 | Sint Jacobskerk

Zondag 7 april, aanvang 17 uur, is er weer een Evensong in de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Liturg is ds. Pim Steenbergen, voorganger van de Protestantse Gemeente Vlissingen. Het koor de Evensingers staat onder leiding van Ineke Wijkhuijs; het orgel wordt bespeeld door Jos Vogel, vaste organist van deze kerk. De Evensong is een avondgebed uit de Anglicaanse traditie, met lezingen en het Magnificat en het Nunc Dimittis als vaste onderdelen. Ook is er veel ruimte voor samenzang van (Engelse)hymnes. Iedereen van harte welkom om mee te vieren!

Maandag 8 april

Thema avond eenzaamheid

19.15 | Stadhuis

De WMO Adviesraad organiseert op maandagavond 8 april een actuele avond rondom het thema eenzaamheid. Iedereen heeft in meer of mindere mate te maken met dit begrip. Het kan jezelf betreffen, maar ook in de rol van mantelzorger, buren, kerk, school, familie en vrienden kun je er mee te maken krijgen. Jeanine Sinke (Lid Platvorm Eenzaamheid Walcheren en specialist eenzaamheid en oprichter van Het Aandachtshuis) presenteert haar ervaringen. Klaver en wethouder Els Verhage zullen de avond inleiden. De gasten kunnen deze avond vragen stellen aan Jeanine Sinke en Els Verhage en er is gelegenheid tot napraten en ervaringen delen. De toegang is gratis en na de inloop vanaf 19.15 uur start het programma om 19.30 uur. Locatie Stadhuis Vlissingen.

Woensdag 10 april

Bingo

14:00 | Ter Reede

Op 14 en 15 juni is er voor de 2e keer een Samenloop voor Hoop op het Abdijplein in Middelburg. Een Samenloop voor Hoop is 24 uur wandelen, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker en om geld in te zamelen voor KWF om verder onderzoek naar kanker te financieren. Om vooraf al zoveel mogelijk geld in te zamelen, wordt op woensdag 10 april een bingomiddag in het Atrium van Ter Reede gehouden met mooie prijzen, die bijna allemaal gesponsord zijn. De bingo begint om 14.00 uur en in de pauze is er een gratis kopje koffie of thee. De opbrengst van deze bingo komt volledig ten goede aan KWF. Naast de bingo is er ook een loterij en is er de mogelijkheid om diverse artikelen te kopen.

Bingo voor KWF

14:00 | Ter Reede

Op woensdag 10 april organiseert de Samenloop voor Hoop Walcheren om 14.00 uur een bingomiddag in Ter Reede in Vlissingen. Iedereen kan meedoen. De opbrengst gaat naar de Samenloop voor Hoop Walcheren, die geld ophaalt voor KWF Kankerbestrijding om onderzoek naar kanker te financieren.

Vertelconcert
Digitaal Nalaten