Westerschelde Ferry ziet toename aantal passagiers

VLISSINGEN - Het was het eerste kwartaal van 2019 een stuk drukker op het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens. In totaal verwelkomde de Westerschelde Ferry 70.468 passagiers voor een overtocht. Een stijging van 7,9% ten opzichte van het voorgaande jaar.

“We zijn trots op deze positieve cijfers. Ze bevestigen dat de Westerschelde Ferry een onmisbare verbinding is in Zeeland”, aldus Martin Martens, interim directeur. In totaal zijn er 2.148 meer passagiers overgezet dan begroot en 5.160 meer dan in 2018.

Nominatie
Ook is bekend geworden dat de Westerschelde Ferry is genomineerd voor de OV-Klantenbarometer Award voor beste vervoerder van 2018. Op donderdag 11 april vindt de uitreiking van de Award plaats. Stientje van Veldhoven, Staatssecretaris Infrastructuur & Waterstaat, maakt tijdens het Jaarcongres OV-Campus 2019 de winnaar bekend. Martens: “Met het hoogseizoen voor de deur, zijn de positieve cijfers en de nominatie een mooie extra motivatie voor de organisatie om zich klaar te maken voor de komende drukte.” [l]