Programma Koningsdag Ritthem

Programma Koningsnacht vrijdag 26 april
20.00 uur: Steppenrace in de Dorpsstraat voor jong en oud. De oranjevereniging heeft steppen beschikbaar voor korte races in de leeftijdsklassen 6-8, 9-11, 12-15, 16-39, 40+ jaar. Naast de gebruikelijke individuele races, komt de team estafette ook weer terug. Aanmelden voor deelname aan de races kan vanaf kort voor de start van het evenement, bij iemand van de oranjevereniging.
21.00 uur: Start van de Koningsnacht in dorpshuis Ons Dorpsleven met feestmuziek van Top 40 tot gouwe ouwe en het ondertussen legendarische spel Petje Op, Petje Af.

Programma Koningsdag zaterdag 27 april
8.45 uur: Het luiden van de klok.
8.50 uur: Reveille, geblazen vanaf de kerktoren.
8.55 uur: Het zingen van het volkslied door iedereen.
9.00 uur: Opening van de dag met lawaaioptocht op de wagen achter de trekker, door het dorp. Neem vooral je trommels, blikken en toeters mee, dan maken we het dorp alvast wakker! Daarna kunnen de kinderen, die dat willen (eenvoudig) geschminkt worden, door mensen van de Oranjevereniging, zodat iedereen er feestelijk uit ziet. Uiteraard mogen de kinderen ook thuis al geschminkt worden.
9.15 uur: Kinderspelen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor kinderen uit groep 1 en 2 zijn er individuele spelletjes. Voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 is er een vierkamp. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich tot en met 22 april opgeven. Dit kan via ons nieuwe emailadres voor aanmelden: inschrijven.oranjeboven@gmail.com of door inleveren van het opgave strookje bij ons nieuwe aanmeldpunt (Zandweg 44), Ritthem. Dit in verband met de indeling van de groepen en aanschaf van de prijsjes.
±10.15 uur: Korte pauze met een ijsje voor alle deelnemende kinderen.
10.30 uur: Hervatten van de kinderspelen.
11.30 uur: Einde van het ochtendprogramma met voor iedere deelnemer een prijsje en een versnapering.
13.15 uur: Vierkamp in de Dorpsstraat. Iedereen boven de basisschoolleeftijd kan hieraan meedoen. Opgeven, via ons nieuwe emailadres voor aanmelden: inschrijven.oranjeboven@gmail.com of door inleveren van het opgave strookje bij ons nieuwe aanmeldpunt (Zandweg 44), Ritthem. Dit kan tot en met 26 april. Of opgeven op 27 april, uiterlijk tot 12.00 uur bij Lenny Terlouw.
±16.30 uur: Start van het vorig jaar geïntroduceerde Foto-Bingo, in de zaal van het dorpshuis. Het welbekende bingo spel, niet met nummers, maar met foto’s. Eenvoudig van opzet en iedereen kan meedoen. Er zijn leuke prijzen voor de winnaar van iedere bingoronde. Deelname is gratis.
19.00 uur: Stoelendans voor de jeugd met een prijs voor de winnaar.
19.30 uur: Concert door muziekvereniging Onda in de muziektent met o.a. het Ritthems volkslied.
20.00 uur: Stoelendans voor de volwassenen met een prijs voor de winnaar.
20.30 uur: Touwtrekcompetitie tussen de ploegen van de vierkamp en overigen. Inzet is een overheerlijke taart. Als slotstuk mogen de kinderen van het dorp tegen het winnende team.
21.00 uur: Lampionoptocht met als sluitstuk het rondedansje, traditioneel begeleid door onze Ritthemse brassband Onda. Na afloop is er gelegenheid tot gezellig napraten in dorpshuis “Ons Dorpsleven”. [l]