Panorama Walcheren.
Panorama Walcheren. Foto:

AGENDA

Woensdag 17 april

Spelochtend Inloophuis

10:00 | Inloophuis

Woensdag 17 april bent u welkom in ons inloophuis voor koffie/thee, praatje en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. van 10.00-12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens elke maandag en vrijdag geopend van 10.30-15.00 uur.

Roofvogelshow

14:30 | Ter Reede

Op woensdag 17 april is het Atrium van Ter Reede weer het territorium van de roofvogels van Ruben van Maaren. Ruben neemt een groot aantal vogels mee zoals uilen, buizerds, gieren en arenden en omdat het Atrium zo groot en hoog is, kunnen de vogels vrij rondvliegen. Tijdens de roofvogelshow wordt er uitgebreid verteld over de natuurlijke leefomgeving van de verschillende vogels, hoe zoekt een roofvogel zijn prooi en hoe werken die haarscherpe ogen precies. De shows zijn leuk en leerzaam voor jong en oud. Het publiek wordt bij de show betrokken om de vogels terug te roepen en hoe bijzonder is het om zo’n imposante vogel op je arm te hebben. De valkeniers nemen ruim gelegenheid voor het beantwoorden van uw vragen en u kunt de vogels van dichtbij bewonderen.

Vrijdag 19 april

Panorama Walcheren

13:00 | Machinefabriek

Op Goede Vrijdag 19 april start Panorama Walcheren de opening van het seizoen 2019 met het nieuwe doek “Het Blauwe Uur”. Iedere vrijdagmiddag, zaterdagmiddag, zondagmiddag en maandagochtend zijn wij geopend tot 3 november. In de bijna 100 jaar oude Machinefabriek op het Scheldeterrein in Vlissingen wordt de bezoeker verrast door mega-grote schilderijen die een panoramische impressie geven van stads-, kust- en vergezichten op Walcheren, zoals Vlissingen, Middelburg, Domburg en nog veel meer. Kom kijken en beleef een “ode aan het licht op Walcheren”. Kijk ook op www.panoramawalcheren.nl voor openingstijden en entree.

Stabat Mater Dolorosa

19:30 | Sint Jacobskerk

In de Goede Vrijdagdienst op 19 april wordt het beroemde Stabat Mater van Pergolesi (1710-1736) uitgevoerd in de Sint Jacobskerk, aanvang 19.30 uur. De in 1736 ontstane compositie is wereldberoemd en bezingt het lijden van Maria aan de voet van het kruis. Voorganger in deze dienst is ds. Pim Steenbergen van de Sint Jacobskerk. Uitvoerenden zijn Petra Wagemaker (sopraan), Marion Kreike (alt), Marieke Brokamp en Arenda Honkoop (viool), Petra Flipse (altviool), Marlon Dek (cello) en Jos Vogel (orgel). Toegang vrij.

Roofvogelshow op 17 april in Ter Reede.