William van den Bosse aan kop in de puntenkoers. FOTO ANNE-MARIE MOL
William van den Bosse aan kop in de puntenkoers. FOTO ANNE-MARIE MOL Anne-Marie Mol

William van den Bosse wint in Zuilichem

VLISSINGEN - Voor de Zeeuwse skeelerjeugd van SSC de Poel had het temperatuurverschil bijna niet groter kunnen zijn; waar vorige week in Puttershoek de thermometer slechts 3 graden aangaf met een ijskoude oostenwind, was het afgelopen zaterdag in Zuilichem 27 graden met een verkoelend briesje. Evengoed werd ook afgelopen zaterdag weer een competitiewedstrijd inline skaten verreden voor “Nederland onder de rivieren”. De ene rijder kon het temperatuurverschil duidelijk beter verwerken dan de ander.

Bij de dames P1 had Hendrika de Kok uit Colijnsplaat hard getraind van de week en met een uitstekende tijd van 33,99 was zij op de 300m sprint bijna 6 seconden sneller dan vorige week en de snelste dame van haar categorie. Op de 500m inline wist ze tweede te worden en voor de puntenkoers moest ze genoegen nemen met een derde plaats. Met een tweede plaats overall was ze zeker nog niet tevreden en ze gaat de komende weken nog flink wat intervaltraining doen.

Bij de heren P1 was Mats Boender uit Vlissingen vorige week 1e en William van den Bosse uit Borssele was 3e. Beide jongens hadden ook in Zuilichem weer podiumambities in de grootste categorie (16 deelnemers) van de dag. Met 34,94 op de 300m sprint was Mats twee seconden sneller dan vorige week maar William kon de warmte duidelijk beter verteren en werd met 33,61 winnaar en reed vijf seconden sneller dan vorige week. William wist ook de 500m inline en de puntenkoers te winnen waardoor het goud deze week mee mocht naar Borssele. Mats eindigde deze week net naast het podium en werd vierde.

Nynke van Rijs uit Kapelle reed bij de Dames Kadetten uitstekend, was ruim sneller en beter dan vorige week maar moest, net als vorige week nog net met de vierde plaats genoegen nemen. Maar het podium lonkt…

Jarno Walhout uit Borssele wilde club- en dorpsgenoot Marijn van den Bosse kost wat kost nu eens verslaan op de sprint. Dat lukte hem met 7 honderdste van een seconde. Maar Marijn bleef Jarno voor op zowel de puntenkoers als de 500m inline waardoor Marijn op de derde trede van het podium mocht en Jarno er, net als vorige week, net naast stond op de vierde plek bij de Kadetten Heren.

Remke van Rijs uit Kapelle won vorige week de sprint maar moest nu nipt genoegen nemen met de derde plaats. Ook op de 500m en de puntenkoers werd zij derde waardoor ze ook overall derde werd.

Programma
Op Koningsdag start in Vlaanderen de Belgische competitie waar de jeugd van SSC de Poel ook aan deelneemt. De eerste wedstrijd is in Antwerpen.

Wil jij onze skeelerjeugd ook een keertje in actie zien of zelfs een keer (gratis) meedoen? Kom dan op maandag (18.45-20.00 uur) naar de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes of op woensdag (18.30-20.00 uur) naar de skeelerhal, Nassaulaan 10 in Middelburg. [l]