Bordje autopuzzelrit De Oranjerit.
Bordje autopuzzelrit De Oranjerit. Foto:

AGENDA

Zaterdag 27 april

Autopuzzelrit De Oranjerit

13:30 | Garage Kuzee

Mac De Zeeuwen is een gezelligheidsvereniging die autopuzzelritten en oriëntatieritten organiseert. Op Koningsdag organiseren we De Oranjerit; de uitzetter van deze rit laat u langs een mooie route van Ritthem naar Koudekerke rijden. U heeft bij de start een routekaart en een controlekaart gekregen. Inschrijven kan op de dag zelf bij Garage Kuzee tussen 13.30-14.00 uur. Marie Curieweg 5,4389 WB Ritthem. Om 13.30 uur wordt er ook een uitleg gegeven voor degene die voor het eerst meerijden zodat je voorbereid op pad gaat. Na de rit spelen we 3 rondjes bingo terwijl we wachten op de uislag. Meer informatie: www.macdezeeuwen.nl.

Zondag 28 april

ConcertenVlissingen presenteert

11:30 | Zeeuws maritiem muZEEum

ConcertenVlissingen in de Pakhuizen van het muZEEum Nieuwendijk 11 Vlissingen, presenteert Nadezda Filippova piano solo. Het belooft een indrukwekkende afsluiting te worden van het eerste seizoen in het muZEEum. Opgegroeid in een Siberisch havenstadje komt haar kracht en inspiratie voort uit de zee en zal ze zich verbonden voelen met ons Maritieme podium. Ze won vele prijzen en trad met op met grote orkesten. Ze presenteert een dynamisch programma met werk van 3 toonaangevende Russische componisten waarbij alle soorten harmonieën, kleurenschakeringen, sferen, lyriek, dramatiek, maar ook humor te horen zullen zijn. Met werken van Scriabin, Prokofiev en Tsjaikovski. Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets

Boekbespreking in De Herberg

15:00 | De Herberg

Op zondag 28 april a.s. om 15.00 uur bespreekt Anneloes Steglich in De Herberg het boek De Trooster, van Esther Gerritsen. Anneloes zegt daarover: Esther Gerritsen geldt als een van de belangrijke hedendaagse Nederlandse schrijvers. Haar boek: De Trooster, dat zich afspeelt in een klooster, raakte mij. De vertelling gaat over een politicus die in diskrediet is geraakt en zich terugtrekt in een klooster om zichzelf te hervinden. Het verhaal is actueel. De thematiek van botsende werelden, die van geloven en niet geloven, van idealisme en cynisme, van vriendschap en misbruik. Een boek dat ik ademloos heb zitten lezen en dat ik graag onder de aandacht breng. Aanvang: 15.00 uur, locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen. Toegang gratis!

Woensdag 1 mei

Spelochtend

10:00 | Inloophuis

Op woensdag 1 mei bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje, en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd. Iedereen van harte welkom!

Nadezda Filippova.