Expo 'Open Je Ogen voor mensenhandel' geopend

VLISSINGEN - Nog tot en met 16 mei is de fototentoonstelling ‘Open je ogen voor mensenhandel’ te bekijken in de bibliotheek en naastgelegen bioscoop in Vlissingen.

Burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis en de Vlissingse wethouder Albert Vader openden de expo vorige week samen met Ina Hut van CoMensha, het landelijke Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel in Nederland.

Indringend
De fototentoonstelling bestaat uit dertig indringende portretten en verhalen van slachtoffers. Er zijn verschillende vormen van mensenhandel, zoals seksuele uitbuiting en gedwongen orgaanverwijdering. 'Ook in Zeeland komt mensenhandel voor', aldus de organisatie van de tentoonstelling. Alle gemeenten zijn verplicht om in 2022 beleid te hebben op het gebied van mensenhandel. Tijdens de opening vertelde Vermue over de aanpak van mensenhandel. 'Alleen al in 2017 zijn er 1.076 mogelijke slachtoffers van mensenhandel door CoMensha in Nederland geregistreerd. Wij moeten niet wegkijken van wat onder onze ogen plaatsvindt. Mensenhandel is niet altijd direct herkenbaar. Deze fototentoonstelling helpt bij de bewustwording. Kijk niet weg en open je ogen!'

De tentoonstelling verhuist op 17 mei naar de gemeente Tilburg.[l]