Ouderkring Kind met Autisme

MIDDELBURG - Sinds 2018 komt bij Agathos elke drie weken een ouderkring bij elkaar. Ouders van kinderen met een vorm van autisme gaan onder leiding van een hulpverlener met elkaar in gesprek over alles waar zij tegenaan lopen met hun gezin. Bij elke leeftijd, in elke leeftijdsfase van het kind ontstaan situaties waar ouders er even niet meer uitkomen en hulp nodig hebben. Ouders leren van ouders met de gedachte dat zij zelf veel kennis bezitten en ervaringsdeskundig zijn.

De reacties op de kring zijn positief. Ouders die deelnemen zeggen daarover: "Buitenstaanders begrijpen ons niet, in de ouderkring begrijpen wij elkaar wel!'. Fijn dat er een plek is waar we andere ouders kunnen ontmoeten, we hebben zoveel vragen!". Na de bijeenkomst hebben we weer nieuwe energie om de puntjes op de i te zetten en dat is precies wat mijn kind nodig heeft en De groep maakt me zelfverzekerder, als ik thuis kom ga ik de tips echt uitvoeren. Mijn zelfvertrouwen geeft mijn kind duidelijkheid".
Agathos gaat een nieuwe groep starten (in Goes of MIddelburg) en ouders met een kind met autisme zijn van harte welkom om aan te sluiten.
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Marjanne Jeras, tel: 06-13110075, e-mail: m.jeras@leliezorggroep.nl, of ga naar agathos-hulpverlening.nl/oudergroep en meld u aan via het aanmeldformulier.[l]