De Zeeuwse deelnemers in Oudewater, vlnr Floortje, Emma, Bastiaan, Evy, Roos, Roos, Nynke, Remke, Hendrika en Mats. FOTO ANNE-MARIE MOL
De Zeeuwse deelnemers in Oudewater, vlnr Floortje, Emma, Bastiaan, Evy, Roos, Roos, Nynke, Remke, Hendrika en Mats. FOTO ANNE-MARIE MOL Anne-Marie Mol

Zeeuwen presteren uitstekend op skeelers in Oudewater

VLISSINGEN - Het was een bijzondere wedstrijd afgelopen zaterdag in Oudewater, de eerste competitiewedstrijd van de JB-cup. Met winterjassen, één bui, felle zon, windkracht 5 en soms windkracht 3 en tussendoor een indrukwekkende dodenherdenking, compleet met trompet Tap-toe en het Wilhelmus. Desondanks mochten de Zeeuwen van SSC de Poel behoorlijk wat prijzen mee nar Zeeland nemen.

Het was ook de eerste skeelerwedstrijd van Bastiaan de Vrieze uit Kerkwerve die bij de AP3-jongens zijn debuut mocht maken. Bastiaan vond het nog erg spannend maar wist tocht bij de sprint een tweede plek te bemachtigen. Bij de inline deed hij het nog beter en reed het hele veld los. Vanwege de spanning ging hij voor de finish toch even omkijken waar de rest nou toch bleef en liet zich verassen door Jelmer de Jong die op zijn thuisbaan reed. Overall toch een mooie zilveren plak voor Bastiaan!

Zus Roos de Vrieze moest flink aan de bak bij de meiden P1. Roos is ruim de jongste en de minst ervarene in deze categorie maar deed het vooral erg goed op de marathon. Ze moest overall genoegen nemen met een 6e plek waarbij we nog wel moeten vermelden dat op de nummer 1 na alle deelnemers op hun thuisbaan reden. Die nummer één komt uit Colijnsplaat en heet Hendrika de Kok. Hendrika doet inmiddels voor het derde jaar mee aan de competitie in Oudewater en zette ondanks de harde wind met 22:44 sec een prima sprint neer die toch weer iets sneller was dan vorig jaar. Een eerste plek bij de sprint, tweede bij de inline en wederom eerste bij de marathon brachten Hendrika op de eerste plek van het podium.

Mats Boender had de JB-cup vorig jaar overgeslagen maar kan dit jaar weer volop genieten van de mooie baan in Oudewater. Met een prima sprint, 2e plek op de inline en een zeeer sterk gereden marathon is Mats weer helemaal terug. Het zilver overall mocht mee naar Vlissingen.

Ook Remke van Rijs uit Kapelle heeft vorig jaar een jaartje overgeslagen. En is inmiddels weer aan het opbouwen wat met een 2e en 3e plaats de afgelopen 3 weken best aardig lukt. Over haar prestaties van vandaag was ze zelf niet tevreden maar het was toch goed genoeg voor de derde plek overall bij de junioren meiden. En dat is best iets om trots op te zijn!

Bij de Kadetten meisjes leverde Zeeland het halve deelnemersveld. En dan kun je natuurlijk niet allemaal op het podium komen. Nynke van Rijs uit Kapelle vocht een felle strijd uit met Emma Kuipers uit Oost-Souburg. Emma versloeg Nynke op de inline maar op de sprint en de marathon was Nynke beter. Brons voor Nynke en een vierde plek voor Emma. De rest van de meiden komt door te weinig trainen (door veel te veel huiswerk) nog wat conditie te kort. Roos Weststrate uit Oud Sabinge weerde zicht kranig maar kwam op de marathon achter Nynke en Emma en werd vijfde. Floortej Goedhart uit Kapelle werd zesde en Evy Slabbekoorn uit Colijnsplaat werd zevende.

Tevreden
Met de helft van alle Zeeuwse deelnemers op het podium mag Schaats- en skeelerclub De Poel best tevreden zijn. Maar ook alle deelnemers die (net) naast het podium kwamen hebben heerlijk gereden en volop genoten. Op naar de volgende training en wedstrijd met hopelijk wat meer Zeeuwse jongens…

Wil jij onze skeelerjeugd ook een keertje in actie zien of zelfs een keer (gratis) meedoen? Kom dan op maandag (18.45-20.00 uur) naar de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes of op woensdag (18.30-20.00 uur) naar de skeelerhal, Nassaulaan 10 in Middelburg. [l]