Dans demodag in De Kruitmolen

MIDDELBURG - Er hebben zich 39 dansgroepen aangemeld voor de tweede dans demodag van dit seizoen op zaterdag 18 mei in sporthal De Kruitmolen in Middelburg. Dat betekent dat ruim 400 dansers gaan strijden om een uitnodiging voor de theateravond later in het seizoen.

Deelnemers zijn VTV Vlissingen, DIOS Oost-Souburg, Twirl & Dancefactory uit Kapelle, Hygiea Westkapelle, SV Willebrord Zoutelande, Dance MoTiVation Middelburg, Dance Invasion Domburg, SV DUO Grijpskerke, Sessa Dance Middelburg, Vlisingen Internationaal, JES Middelburg en E-star uit Oostkapelle. Dit evenement belooft een spektakel te worden. Het allerbelangrijkste van deze dag is echter het plezier, wat alle dansers beleven aan het laten zien van hun nieuwste dansen aan het publiek. Er zullen diverse stijlen, zoals streetdance, jazzdance, internationale dans, hiphop en showdans te zien zijn. Aan deze dag doen zowel recreatiegroepen mee, als dansers die regelmatig aan wedstrijden deelnemen of demonstraties geven en een hoger niveau hebben. Vanwege het grote aantal deelnemers wordt er in 2 programma’s gedanst.
Het 1e programma start om 15.30 uur, het 2e om 19.30 uur.
Een jury, die bestaat uit een vakjury en een publieksjury zal de beste groepen selecteren. Deze groepen mogen nogmaals hun dans laten zien op de theateravond in de Schouwburg in Middelburg. Deze avond zal plaatsvinden op zaterdag 28 september. [l]