Turnsters Turnschool Zeeland geplaatst voor het NK

VLISSINGEN - Tijdens de halve finale turnen dames in Varsseveld heeft Yara Helleman van Turnschool Zeeland uit Vlissingen zich weten te plaatsen voor het NK. Zij mag zowel uitkomen in de meerkamp als op de toestelfinale voor het onderdeel brug in de categorie junior 1e divisie.

Helleman turnde een sterke wedstrijd dit weekend en werd hiermee 6e. Dit was ruim voldoende voor een ticket voor de finale.

Clubgenoot Fleur Dingemanse turnde eveneens een mooie wedstrijd en zal op het NK uitkomen op het onderdeel sprong, daarnaast staat ze op als reserve voor balk. Voor de meerkamp kwam ze helaas, door een iets mindere brugoefening, punten te kort.

Amy Quakkelaar die namens de Turnschool uitkomt in de 1e divisie bij de jeugd wist zich al eerder te plaatsen voor het NK. Ook zij zal uitkomen op de meerkamp, daarnaast turnt Quakkelaar een toestelfinale op sprong.

Het lukte Frederique Snijders en Daniek Witlox, beiden senioren 1e divisie, helaas niet zich te plaatsen voor de finale. Ook Marley Boufrahi, pupil 1e divisie kwam te kort voor de finale.
De Bondsfinale voor het turnen in de 1e divisie is op 15 juni in Tilburg.[l]