Afbeelding
Foto:

AGENDA

Urban Sketchers

16:22 | etalages

In de etalages van Sint Jacobsstraat 20 (de voormalige Wibra) presenteren Scheldemond College-leerlingen van de highschoolklas Urban Sketching hun verkenningen rondom Vlissingen in oorlogstijd. Leerlingen tekenden onder leiding van illustrator Agnes den Hartogh verschillende locaties in de stad die een belangrijke rol speelden tijdens de bezetting en de bevrijding: het Bellamypark, Uncle Beach, de collectie in MuZEEum. Maar ook de particuliere verzameling oorlogsspullen in de museumbunker in Ritthem en de ondergrondse bunkers ter hoogte van de Gevangentoren werden door de leerlingen schetsend vastgelegd. Agnes den Hartogh hoopt met dit project een creatieve bijdrage te leveren aan de activiteiten rondom 75 jaar Slag om de Schelde door met een tekenprogramma juist de jongeren in het thema te betrekken.

Woensdag 22 mei

Workshop WhatsApp

10:00 | ZB Bibliotheek Vlissingen

WhatsApp is een heel populair communicatiemiddel. Je leert in deze workshop van ZB| Bibliotheek Vlissingen op een eenvoudige manier berichten te ontvangen en te verzenden, bestanden en foto's uit te wisselen, 'gratis' te bellen via WhatsApp en het programma up-to-date te houden. Locatie: De Burgerij, Van Hogendorpweg 58A in Vlissingen. Meenemen: smartphone met oplader. Aanmelden kan via een e-mail naar cursusvlissingen@dezb.nl.

Inloopspreekuur Werk & Inkomen

13:00 | Sociale Cliƫntenraad Walcheren

De Sociale Cliƫntenraad Walcheren houdt inloopspreekuur op maandagochtend en woensdagmiddag. Voor vragen over of problemen met: Participatiewet, Werk & Inkomen, Armoede, Schuldhulpverlening, Orionis. Kantoor SCW: Mercuriusweg 19 4382 NC Vlissingen. Info: Tel: 0118-614299. E-mail: s.c.walcheren@zeelandnet.nl; www.socialeclientenraadwalcheren.nl

Zaterdag 25 mei

Uitvoering VTV

Van 14.00 tot 17.00 uur houdt de Vlissingse Turn Vereniging (VTV) haar driejaarlijkse uitvoering. 'VTV in Sprookjesland' is een grote show van honderden kinderen, van kleuters tot tieners. Vele tientallen vrijwilligers helpen de show in sporthal Baskensburg in Vlissingen tot een succes te maken. De entree is vijf euro. Meer info: www.vtv-vlissingen.nl.

Snuffel-Rommel-Boekenmarkt

8:45 |

Tijdens de Karolingenmarkt is er in en rondom Oranjeplein 2 (Kerk De Open Haven) weer veel te doen. Kerk met de toren. Op zaterdag 25 mei wordt er onder verantwoording van de Protestantse Gemeente Oost-Souburg van 8.45 tot 16.00 uur een grootse Snuffel -Rommel- Boeken-Kleding en Muziekdragersmarkt gehouden. Deels in de bijgebouwen van de kerk en deels in onze mooie tuin. We hebben een grootse sortering van allerhande nog prima te gebruiken spullen in de aanbieding. Goed ter been of minder goed? Alles is te bereiken. Zie ook de website: www.pgos.nl Meer info: Ko Adriaanse tel. 0118-475850 / 06 39438361 of mail jacadriaanse@solcon.nl

Rommelroute wijk Vredehof Noord in Vlissingen

9:00 |

Zaterdag 25 mei is er van 9.00 tot 16.00 uur een rommelroute in de wijk Vredehof-Noord in Vlissingen. Alle straten in de hoek Rooseveltlaan-Willem Klooslaan-Vredehoflaan-Zaaihoekweg doen mee. Ben je buurtbewoner en wil je meedoen? Aanmelden kan via vredehof.noord@gmail.com.

Bookstore Day bij 't Spui

10:00 | Boekhandel 't Spui

Op zaterdag 25 mei is het weer Bookstore Day. Bij boekhandel 't Spui is het de hele dag feest. Speciale aanbiedingen, schrijversbezoeken, o.a. Wanda Reisel en Oscar Garschagen. En Josephine Rombouts geeft een cursus Downton-Abbey-Engels. Voor meer details: www.boekhandelspui.nl.

Karolingemarkt

9:00 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Tijdens de Karolingemarkt in Oost-Souburg op zaterdag 25 mei is het ook leuk om een bezoekje te brengen bij de kerk van Evangeliegemeente de Wijngaard in de Kanaalstraat 8. Op het voorplein is een gezellig terras voor een kopje koffie met gebak, frisdrank of een pannenkoek. In diverse kraampjes verkoopt men spullen voor goede doelen. Er is een grote snuffelmarkt. Een markt van 2de hands boeken en een beurs van goede gebruikte kleding. De begintijd is 9.00 uur. De opbrengst gaat naar meerdere zendings- en ontwikkelingsprojecten. De kerk is open voor een bezichtiging, een meditatief moment of een goed gesprek.

Woensdag 29 mei

Spelochtend

10:00 | Inloophuis

Op woensdag 29 mei bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje, en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd. Iedereen van harte welkom!