FOTO ANNET EEKMAN
FOTO ANNET EEKMAN Foto: Annet Eekman

Taptoe op Bellamypark

VLISSINGEN - De jaarlijkse Taptoe Vlissingen vindt plaats op zaterdag 8 juni. Voor de tweede keer is het muziekfestijn te zien en horen op het Bellamypark.


DOOR BRITTA JANSSEN


Het is de muzikanten vorig jaar goed bevallen op de nieuwe stek. 'Het was een succes door de betere verbinding met het centrum en de horeca', laat de organiserende Deltaband weten. Hiervoor vond de taptoe plaats op het Stadhuisplein. 'De reacties vorig jaar waren lovend, zowel van korpsleden en horecamedewerkers als van het publiek.'


Korpsen
Voor de nieuwste editie is de organisatie er naar eigen zeggen wederom in geslaagd een aantal topkorpsen naar Vlissingen te halen. 'Zo zijn onder meer de regerend wereldkampioen Floraband uit Rijnsburg en Excelsior Renkum te zien en horen.' Ook Drum and Bugle Corps Juliana uit Middelburg verleent medewerking. Uiteraard treden ook de organiserende Deltaband en haar Jeugd Deltaband op.
Voor aanvang van de taptoe marcheren de deelnemende korpsen via de Coosje Buskenstraat en Boulevard de Ruyter naar het Bellamypark. De taptoe begint om 19.30 uur. De taptoe vindt plaats is in het kader van het Weekend voor de Amateur Kunst (WAK) en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Stichting Moerman Promotie Vlissingen en de Stichting Van de Sande Vlissingen.
Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Taptoe Vlissingen.[l]